espa pkm

Παρασκευή, 10 Απριλίου 2026, 11:24:27 πμ
Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου 2014 00:00

Τουλάχιστον κατάλαβαν(;) τις ευθύνες τους

Η τροπολογία που υπέβαλε ο βουλευτής Γ. Γεωργαντάς  σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας  και αφορούσε το υπερώριμο αίτημα της μεταβίβασης της κυριότητας του κτηρίου του ΤΕΙ Κιλκίς στο ΤΕΙ Κ. Μακεδονίας ως καθολικό διάδοχο, μετά τις αλλαγές που επέβαλε το σχέδιο ΑΘΗΝΑ δεν συζητήθηκε τελικά καθώς από το Υπουργείο Παιδείας και παρά την  επιμονή του κ. Γεωργαντά προέβαλαν  ως επιχείρημα ότι δεν υπήρξε συνυπογραφή από το Υπουργείο Οικονομικών πριν εγκριθεί παρόμοια νομοθετική πρόνοια.


Μια μεταβίβαση που  όφειλε να πράξει εδώ και  μήνες το Υπουργείο Παιδείας  μετά την πράξη ολοκλήρωσης – παράδοσης του κτηρίου  του από τις αρχές του έτους, ώστε να μην υπάρχει το κωμικοτραγικό φαινόμενο το μεν τμήμα να ανήκει στο ΤΕΙ Κ. Μακεδονίας το δε κτήριό του στο ΤΕΙ Σίνδου.
Παρά την επίμονη προσπάθεια του κ. Γεωργαντά να περάσει η τροπολογία, από το Υπουργείο προβλήθηκε με ακόμα μεγαλύτερη επιμονή ότι απαιτείται και συνυπογραφή του Υπουργείου Οικονομικών. Στην αγωνιώδη έκκληση του κ. Γεωργαντά ότι πιέζει ο χρόνος και ενδέχεται να χαθεί άλλη μια ακαδημαϊκή χρονιά από το Υπουργείο  Παιδείας αναλήφθηκε η δέσμευση ότι πολύ σύντομα θα επανέλθουν στο θέμα και θα ικανοποιήσουν το αίτημα του βουλευτή καθώς αναγνώρισαν το δίκαιο, αλλά και επείγοντα  χαρακτήρα του.
Απομένει να διαπιστώσουμε αν το «πολύ σύντομα» του Υπουργείου Παιδείας θα αποδειχθεί τόσο σύντομο ώστε να εξασφαλίσει τη μεταστέγαση του τμήματος στο  τρέχον εξάμηνο και δεν θα αποτελέσει ακόμα επεισόδιο στο απαράδεκτο σίριαλ που διαδραματίζεται σε βάρος του νομού.