Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2024, 11:11:26 πμ
Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2007 09:23

«Υπάρχει ελπίδα, διέξοδος και λύση,είναι το ΚΚΕ το κόμμα σου λαέ»

 «Καθώς πλησιάζει η μέρα της κάλπης επιχειρείται ένας απροκάλυπτος εκβιασμός της λαϊκής ψήφου», τόνισε ο κεντρικός ομιλητής στη μεγάλη ανοιχτή προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ, Κώστας Πινέλης στην πλατεία Ειρήνης του Κιλκίς.
Την εκδήλωση άνοιξε ο υποψήφιος νομάρχης της ΝΑΣ και νομαρχιακός σύμβουλος Κώστας Χαλίτσιος, ενώ σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν οι υποψήφιοι βουλευτές Αθανασιάδης Θόδωρος, Ανδρεανίδης Λάζαρος, Αποστολίδου Μαρία, Οργαντζής Άκης, ενώ
Στην ομιλία του ο Κώστας Πινέλης μεταξύ άλλων τόνισε:
«Η ΝΔ με το σύνθημα ισχυρή πλειοψηφία εκβιάζει για να μπορεί να κυβερνήσει και να εφαρμόσει το πρόγραμμά της και η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ με το σύνθημα να φύγει η κυβέρνηση της ΝΔ για να σωθεί ο τόπος από την ακυβερνησία και την καταστροφή, τρομοκρατούν, απειλούν εκβιάζουν και εξαπατούν αδίστακτα την εργατική τάξη, τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους.
Όπως εκβιάζουν και τρομοκρατούν τον κόσμο και με την απειλή περί ακυβερνησίας που την πετούν στα μούτρα μας σαν φόλα. Αυτή την ίδια φόλα που δηλητηρίασε γενιές και γενιές από το 1974 και μετά και τις έσυρε σιδηροδέσμιες στην κάλπη να επιλέγουν έναν από τους δύο μονομάχους. Δεν πρέπει να φοβόμαστε αυτό που φοβάται η πλουτοκρατία. Οι κυρίαρχοι θα βρουν λύση. Χαμένη ψήφος είναι αυτή που θα πάει στο δικομματισμό και κερδισμένη αυτή που θα πάει στο ΚΚΕ.

Είναι ώρα
Είναι πια η ώρα που η οργή και η αγανάκτηση για την αντιλαϊκή πολιτική που εφάρμοσαν οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ τα τελευταία 20 χρόνια να προχωρήσει, να κάνει αποφασιστικό βήμα.
Αυτές οι εκλογές είναι μια ευκαιρία να γίνουν αφετηρία για απεγκλωβισμό από τις δύο πολιτικές δυναστείες με ίδια ουσιαστικά προγράμματα, ίδια ιδεολογία και ίδιους προστάτες που ίδια καταδυναστεύουν τον ελληνικό λαό. Ίδια είναι τα αφεντικά και οι πολιτικοί τους εκπρόσωποι, ίδια κλέβουν τον εργάτη.
Να σηκώσουμε κεφάλι.
Τα προβλήματα στο νομό που απαιτούν λύση έχουν πεταχτεί στο καλάθι των αχρήστων ενώ τα λίγα έργα που ξεκίνησαν χρονίζουν και κατάντησαν γεφύρια της Άρτας».
Και ο Κώστας Πινέλης συνέχισε:
«Αυτό το διάστημα ακούμε και διαβάζουμε στον τοπικό τύπο, όλα, όσα ισχυρίζονται υποψήφιοι νυν βουλευτές και πολιτευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ του νομού και αναρωτιόμαστε μήπως μιλάνε για άλλο νομό, ή εμείς ζούμε σε άλλο νομό.
Την ίδια στιγμή:
- Στα Εργασιακά. Η Ανεργία είναι πληγή, και όσοι θέλουν να βρουν δουλειά πρέπει να περάσουν από τα γραφεία βουλευτών ή άλλων παραγόντων. Όσοι δουλεύουν εργάζονται σε συνθήκες γαλέρας χωρίς συνδικαλιστική κάλυψη, άλλοι με μερική απασχόληση, με απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία. Τρομοκρατημένος ο κόσμος, έρμαια των αφεντικών, δουλειά χωρίς ανάσα.
- Οι επαγγελματίες είναι καταχρεωμένοι και προσπαθούν να επιβιώσουν γαντζωμένοι στους πάγκους των καταστημάτων τους..
- Στην Αγροτιά. Έχουμε μείωση καλλιεργειών, εισοδήματος κ.λ.π)
- Στην Τοπική Αυτοδιοίκηση επιβάλλονται φόροι, τέλη, εφαρμογή όλων των αντιλαικών επιλογών.

Για το Κιλκίς
Για τα έργα που έχει ανάγκη ο νομός τι λένε οι κ. υποψήφιοι;
Εντάχθηκαν, διεκδικούμε την ένταξη, δρομολογούμαι την ένταξη σχεδιάζουμε
και προχωρεί η κατασκευή.
- Αρτζάν Αματόβου. Μετά από χρόνια και τόσα λεφτα που ξοδεύτηκαν, δίνονται νέα εκ. για να ολοκληρωθεί το έργο.
- Εντάχθηκαν 80 έργα τουρισμού ανάδειξης και αξιοποίησης της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς πρ/σμού 12 εκ Ευρώ. Το οποίο πρόγραμμα λέει ήταν παγωμένο! (την ίδια στιγμή χώροι ιδιαίτερου φυσικού κάλους, παραδοσιακοί οικισμοί, αξιόλογα κτίρια, χώροι πολιτιστικής κληρονομιάς εγκαταλειμμένα καταστρέφονται)
- Γίνονται λέει μελέτες για τον εμπλουτισμό της λίμνης Δοϊράνης, υπερύψωσης της στάθμης του Αξιού για να μπορούν να διοχετεύουν νερό στην Αρτζάν Αματόβου και αυτά τα ακούμε χρόνια τώρα.
- Τα Υδρονομικά έργα στους ορεινούς όγκους του Πάικου, του Μπέλες και των Κρουσίων,δεν προχπωρησαν.
- Νοσοκομείο Κιλκίς: η περιβόητη Τρίτη πτέρυγα δεν λύνει ουσιώδη προβλήματα και είναι πασιφανές ότι χρειάζεται νέο Νοσοκομείο
- Κατασκευή του Κέντρου στήριξης ατόμων με αναπηρία.
- Κατασκευή θεραπευτηρίου χρόνιων παθήσεων.
- Κατασκευή Διοικητηρίου: προχωρά πολύ αργά.
- Κατασκευή κτιρίου ΤΕΙ: μαλλον δεν θα γίνει με αποτέλεσμα να αποχαιρετίσουμε το τμήμα .
- Δικαστικό Μέγαρο: Δήμος και δικηγορικός Σύλλογος ερίζουν για το αν θα γίνει στις Δίδυμες καπναποθήκες ή στο κτίριο της Μεραρχίας.
- Καπναποθήκη, οθωμανικό λουτρό. Παλιά Νομαρχία καταστρέφονται
- Λαογραφικό Μουσείο: Δεν λέει να ολοκληρωθεί
- Κολυμβητήριο, Κλειστό Γυμναστήριο, Προπονητήριο κάτω από τις κερκίδες του σταδίου.
- Οδικά έργα: το ωδικό δίκτυο του νομού είναι σε άθλια κατάσταση.
Μην τους πιστεύετε, μην τσιμπάτε, μην παραμυθιάζεστε

Αντιλαϊκοί
Και οι δύο μονομάχοι του δικομματισμού «σπρώχνονται» ποιος θα πρωτοεφαρμόσει μετά τις εκλογές τις εντολές που απαιτούν τα αφεντικά ΕΕ, ΟΟΣΑ, ΔΝΤ, ΣΕΒ.
Έτσι, στο ασφαλιστικό οι εργαζόμενοι καλούνται να συμφωνήσουν για να πληρώσουν:
- Τα κλεμμένα από τα ασφαλιστικά ταμεία από τις αρχές του 1950 μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 70 που ανέρχονται σε 73 δις ευρώ.
- Τα πάνω από 15 δις. Ευρώ της εισφοροδιαφυγής.
- Τα πάνω από 3,5 δις ευρώ που χάθηκαν στο χρηματιστήριο το διάστημα 1999-2002.
- Τα κλεμένα από τα δομημένα ομόλογα του Αλογοσκούφη.
- Τη μείωση των συντάξεων κατά 20-25% που επέβαλε ο νόμος Ρέππα.
- Την παράταση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης που την βαπτίζουν εθελοντική.
Στα αγροτικά στην παραπέρα συρρίκνωση της αγροτικής παραγωγής και του αγροτικού εισοδήματος, με την εφαρμογή της ενδιάμεσης αναθεώρησης της ΚΑΠ της νέας ΚΑΠ.»

Χρήσιμη ψήφος
Εθνικό κίνδυνο αποτελεί σήμερα ο δικομματισμός. Είναι κατάρα για τον τόπο και είναι εθνικό συμφέρον και καθήκον να μειωθεί όσο το δυνατόν η συνολική του δύναμη.
Αλλά ποια είναι η πιο χρήσιμη για το λαό ψήφος στις 16 Σεπτέμβρη;;
Είναι η ψήφος γενικότερα στα μικρά κόμματα; Τι είναι και τι λένε τα μικρά κόμματα;
Ο ΣΥΝ είναι αναξιόπιστος, αφερέγγυος. Προσπαθεί να ξεγελάσει με αριστερή φρασεολογία ενώ είναι ένα μικρό ΠΑΣΟΚ. Υπερασπίζεται τον «ευρωμονόδρομο» και οι προτάσεις του βρίσκονται μέσα στα όρια της αντιλαϊκής πολιτικής, μέσα στα πλαίσια του συστήματος. Στις κρίσιμες στιγμές έδειξε ότι είναι κόμμα της διαχείρισης (Μάαστριχτ, Λευκή Βίβλος, ΚΑΠ, σχέδιο Ανάν, συνεργασίες με ΠΑΣΟΚ σε δήμους, συνδικαλιστικό κίνημα).
Το ΛΑΟΣ είναι ένα εθνικιστικό, ρατσιστικό κόμμα που κρύβει το αληθινό του πρόσωπο με ρητορεία ενάντια στο δικομματισμό, με δημαγωγία και λαϊκισμό.
Αντίθετα υπάρχουν λοιπόν πολλοί λόγοι για ψήφο στο ΚΚΕ.
Το ΚΚΕ σας λέει αυτά που κρύβουν οι άλλοι. Σας είπε την αλήθεια όταν οι άλλοι σας έλεγαν ψέματα για την συνθήκη του Μάαστριχτ, την ΟΝΕ, το ΕΥΡΩ, για τη Συνθήκη της Λισσαβόνας και της Μπολόνια. Είναι ασυμβίβαστος αντίπαλος της ΕΕ, της παγκοσμιοποίησης, του ιμπεριαλισμού.
Το ΚΚΕ πρωτοστάτησε σε όλους τους λαϊκούς αγώνες. Αντιπάλεψε τα λαϊκά μέτρα της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ.
Είναι ο κύριος και αταλάντευτος αντίπαλος της πλουτοκρατίας.
Ψηφίστε με κριτήριο το συμφέρον σας.
Ψηφίστε ΚΚΕ. Είναι η μόνη ψήφος που δεν πάει χαμένη.
Ψηφίστε ΚΚΕ έστω κι αν δεν συμφωνείτε σε όλα μαζί του.
Ψηφίστε για το σήμερα και για το αύριο. Για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ».
Ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ αφού ανέλυσε τις προτάσεις του ΚΚΕ για όλα τα ζητήματα, κατέληξε:
«Υπάρχει ελπίδα, διέξοδος και λύση. Είναι το ΚΚΕ το κόμμα σου λαέ. Αρκεί στις 16 Σεπτέμβρη να πάμε στην κάλπη οργισμένοι και άφοβοι και με άτρεμο χέρι να ρίξουμε την ψήφο - βόλι σημαδεύοντας καλά για να είναι το αύριο καλύτερο».