espa pkm

Σάββατο, 11 Απριλίου 2026, 5:10:06 πμ
Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου 2010 18:02

Ζητούν μια ακόμα έδρα στο Πολύκαστρο

liartsi


Μια ακόμα έδρα στο Πολύκαστρο εκτιμούν ότι δικαιούνται βάσει του εκλογικού αποτελέσματος η κ. Λιάρτση ως επικεφαλής του συνδυασμού «Παιονία Όραμα Ευθύνης και Προοπτικής» και ο κ. Χρήστος Τσανασίδης, πρώτος επιλαχών σύμβουλος του συνδυασμού στο Πολύκαστρο.
Οι κ. Αθανασία Λιάρτση , Χρήστος Τσανασίδης, και Ευθύμιος Πουταχίδης κατέθεσαν από τις 8 Δεκεμβρίου προσφυγή κατά της απόφασης του Πρωτοδικείου Κιλκίς με την οποία έγινε η ανακήρυξη των δημοτικών και τοπικών συμβούλων.
Συγκεκριμένα η προσφυγή έχει δυο σκέλη.
Το πρώτο σκέλος αφορά στον αριθμό των εδρών που δικαιούται ο συνδυασμός.  Οι προσφεύγοντες επικαλούμενοι το νόμο και τα αποτελέσματα των εκλογών  αποδίδουν εσφαλμένη κατανομή των εδρών. Ισχυρίζονται ότι ο συνδυασμός «Παιονία Όραμα Ευθύνης και Προοπτικής» δικαιούται έξι έδρες και όχι πέντε, όπως ορίζει η απόφαση ανακήρυξης. Αντιστρόφως αναφέρουν ότι ο συνδυασμός «Παιόνων Πολιτεία» του κ. Δραγανίδη δικαιούται τρεις και όχι τέσσερις έδρες. Βάσει αυτών ζητούν να ακυρωθεί η εκλογή του κ. Λάμπρου Σκαντζούρη από το συνδυασμό Δραγανίδη και να ανακηρυχθεί δημοτικός σύμβουλος ο κ. Χρήστος Τσανασίδης, πρώτος επιλαχών του συνδυασμού Λιάρτση στο Πολύκαστρο.
Το δεύτερο σκέλος αναφέρεται στην νομιμότητα εκλογής του τακτικού μέλους του τοπικού συμβουλίου Πευκοδάσους Ελισάβετ Τσατσούλα. Οι προσφεύγοντες αναφέρουν ότι η επίκληση του αποτελέσματος: Τσατσούλα 172 σταυρούς, Πουταχίδης 55 σταυρούς στην απόφαση ανακήρυξης της πρώτης ως τακτικής συμβούλου είναι εσφαλμένη και το ορθόν αποτέλεσμα είναι: Τσατσούλα 41, Πουταχίδης 55 σταυρούς, οπότε τη θέση του τακτικού μέλους πρέπει να καταλάβει ο κ. Πουταχίδης.
Η προσφυγή διαβιβάστηκε ήδη αρμοδίως στη Θεσσαλονίκη και ήδη ορίστηκε δικάσιμος της στο Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης την 12 Ιανουαρίου 2011.
Από την πλευρά του ο κ. Δραγανίδης, όταν του ζητήσαμε να σχολιάσει την εν λόγω κίνηση των κ. Λιάρτση και Τσανασίδη, είπε  πως η κίνηση αυτή υπακούει σε ενδοπαραταξιακές τριβές στο συνδυασμό της κ. Λιάρτση και πιθανότατα έχουν στόχο την αναδιανομή και  όχι την αύξηση των εδρών του συνδυασμού της κ. Λιάρτση, αφού είναι περισσότερο από βέβαιο ότι ο συνδυασμός του «Παιόνων Πολιτεία» δικαιούται βάσει του εκλογικού αποτελέσματος οπωσδήποτε τέσσερις έδρες.