Σάββατο, 21 Ιουνίου 2025, 8:39:37 μμ
Κυριακή, 08 Ιουνίου 2025 19:35

Κούπα- Εκδηλώσεις για τη φετινή μέρα προστατευόμενων περιοχών-πάρκων της Ευρώπης

Η Κούπα είναι ορεινό χωριό της στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς και βρίσκεται μέσα στη φύση. Συμμετέχοντας και φέτος στις εκδηλώσεις για την Ημέρα Προστατευόμενων Περιοχών – Πάρκων της Ευρώπης (Europarc Day 2025), ο Συνεταιρισμός Διαχείρισης του Δάσους Κούπας, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό και Περιβαλλοντικό Σύλλογο Κούπας, γιορτάζει τις ομορφιές του τόπου. Κεντρικό σύνθημα «Μαζί για τη Φύση».

Η κεντρική εκδήλωση, έχει και φέτος στοιχεία εθελοντικής προσφοράς, και πραγματοποιήθηκε σήμερα. Με αφετηρία την Βρύση «Κουρίτα» στην είσοδο του χωριού, στις 9:30 το πρωί, έγινε πεζοπορία στον ιστορικό «συμμαχικό» δρόμο -ουσιαστικό μνημείο του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου- μέχρι τη θέση «Κρούτσι» και ακολούθησαν εργασίες καθαρισμού

Η Αννέτα Κίτη Αντιπρόεδρος Πολιτιστικού και Περιβαλλοντικού Συλλόγου Κούπας τόνισε στην εκπομπή «Περίμετρο» της ΕΡΤ3, «Σήμερα γιορτάζουμε την ημέρα ευρωπαϊκών πάρκων, υπάρχουν πολλά μονοπάτια στην περιοχή».

Ο γραμματέας του συνεταιρισμού, Τρύφων Ζάικος, ανέφερε επίσης: «Έχει καθιερωθεί από το 1999, από τότε το Europark Καθιέρωσε την 24η Μαΐου με τίτλο μαζί με τη φύση, η λέξη κλειδί είναι το μαζί. Όλοι μαζί να πετύχουμε την επιστροφή στη φύση, ο άνθρωπος έχει εγκλωβιστεί στις μεγαλουπόλεις. Δεν μπορεί να μεταβαίνει κάθε λίγο και λιγάκι στην Κούπα, για παράδειγμα, γι’ αυτό έχουν γίνει και πολλά πάρκα».

Πηγή:  ERTnews