Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2021, 4:54:47 μμ
etpa

Πολιτιστικά

Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2021 14:20

Στην κατάλευκη ομορφιά των Κρουσίων

Συντάκτης: Eidisis.gr

Μοναδικές εικόνες μας προσφέρουν τα χιονισμένα Κρούσια και τα χωριά τους. Ο φωτογραφικός φακός του Γιώργου Αμανατίδη, μας οδηγεί στην κατάλευκη ομορφιά των Κρουσίων και του χωριού του, του μικρού Παρόχθιου.

Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2021 18:32

Τέλος το χιόνι στο Κιλκίς, έρχεται το κρύο!

Συντάκτης: Eidisis.gr

Μετά τον πρωινό χιονιά του Σαββάτου 16 Ιανουαρίου 2021 η ημέρα έκλεισε στο Κιλκίς με ...ξαστεριά και ακολουθούν οι πολικές θερμοκρασίες των επόμενων ημερών.

Η οικογένεια των ‘Αργοναυτών’ θρηνεί την απώλεια του Παναγιώτη Γιαχασίδη, ενεργού μέλους της θεατρικής ομάδας του συλλόγου.

Ο Παναγιώτης είχε πάρει μέρος και στην τελευταία παράσταση των ‘Αργοναυτών’ με τίτλο ‘Χωρίς εσέν’ κι γίνουμαι, χωρίς εσέν’ κι εφτάγω’ στο ρόλο του ‘Χάμπου’ με μεγάλη απήχηση στο κοινό όχι μόνο του Κιλκίς.

Η Ιερά Μητρόπολις Πολυανής και Κιλκισίου ευχαριστεί ιδιαιτέρως όλους όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά της για την ενίσχυση των Συσσιτίων και των Κοινωνικών Παντοπωλείων.

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς (16-1-2021)

Σκαφτές κιθάρες φτιαγμένες από μονοκόμματο ξύλο, μισομπούζουκα, μπαγλαμαδάκια- γόνατα, μαντολίνα και άλλα μικρά όργανα, πήραν σχήμα και ζωή από έναν 53χρονο από το Πολύκαστρο Κιλκίς.

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς (15-1-2021)

Οι εβδομάδες αυτές είναι δύσκολες. Η εποχή που ζούμε προστάζει να έχουμε κοινωνικό πρόσωπο, η καθεμία και ο καθένας μας όσο μπορεί και όπως μπορεί. 
Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2021 23:23

Αλέξανδρος Βιλδιρίδης: Ορθή ψήφος

Συντάκτης: Eidisis.gr

«Οι πολιτικές ιδέες δεν αφορούν ποτέ μόνο εκείνον που τις υποστηρίζει ή τις διατυπώνει. Χωρίς καμία εξαίρεση, κάθε ισχυρισμός πολιτικής φιλοσοφίας είναι ισχυρισμός για το πώς πρέπει να ζουν οι άλλοι. Και κάθε διαφωνία στην πολιτική, ανεξαιρέτως, είναι διαφωνία που αφορά την ελευθερία των άλλων αυτό είναι το μοναδικό της διακύβευμα.

Το θεραπευτήριο του Ασκληπιού και την αρχαία πόλη της Μορύλλου αναζητούν οι αρχαιολόγοι της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κιλκίς κάτω από τον οικισμό των Άνω Αποστόλων, ο οποίος βρίσκεται δεκαοκτώ χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης του Κιλκίς.

Σελίδα 1 από 455