espa pkm

Δευτέρα, 6 Απριλίου 2026, 12:27:25 πμ

Πολιτισμός

Ο Δημήτρης Μπάσης είναι ο καλεσμένος του 12ου επεισοδίου του «Εσύ τι μουσική ακούς;» και μιλά για τα μουσικά του ακούσματα όταν ήταν παιδί στη Γερμανία, τη βυζαντινή μουσική που ανακάλυψε στην εκκλησία αλλά και όλα όσα ακούει σήμερα.

Με την πρέπουσα επισημότητα και έντονη συγκίνηση τιμήθηκε στο Κιλκίς η μαύρη επέτειος της 6ης Απριλίου 1914, ημέρα μνήμης για τη Γενοκτονία του Θρακικού Ελληνισμού.

Η Θρακική Εστία Κιλκίς, πλαισιωμένη από τους Θρακιώτικους Συλλόγους του Νομού και της Περιφέρειας, διοργάνωσε τις εκδηλώσεις μνήμης, οι οποίες ξεκίνησαν το πρωί με την τέλεση μνημόσυνου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, όπου εκφωνήθηκε ομιλία από τον πρόεδρο της Θρακικής Εστίας Κιλκίς, Στέργιο Βεργίδη.

Σημαντική προσφορά 370 πακέτων με τρόφιμα παραδόθηκε στο Σύλλογο Πολυτέκνων Κιλκίς από τον αντιπρόεδρο της Βουλής Γεώργιο Γεωργαντά ενόψει των εορτών του Πάσχα.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 2 Απριλίου και ώρα 10:00 π.μ., στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς, εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τα Εθνικά Προγράμματα Πρόληψης «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ» του Υπουργείου Υγείας.

Ο Πρόεδρος και Οικονομικός Διαχειριστής του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης κ. Αστέριος Τάτσης και η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Κέντρου κα. Μαίρη Μήλιου εκφράζoυν  τις θερμές τους ευχαριστίες προς τον κ. Θεόφιλο Τιρεκίδη, που διατηρεί την επιχείρηση Τιρεκίδης group ενοικιάσεις-πωλήσεις-σέρβις αυτοκινήτων , για την ευγενική και ανιδιοτελή προσφορά του προς το προσωπικό του Κέντρου.

Η Ιερά Μονή Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου & Ειρήνης Γουμενίσσης (Γρίβας), ετοιμάζεται να τιμήσει τους Νεοφανείς Αγίους Ραφαήλ, Νικόλαο και Ειρήνη, τη Δευτέρα και την Τρίτη του Πάσχα. Ολημερίς το Μοναστήρι είναι ανοικτό.

Σας προσκαλούμε σε ένα δημιουργικό και διασκεδαστικό εργαστήρι βαφής μινιατούρας, ανοιχτό για εφήβους και ενήλικες που θέλουν να γνωρίσουν από κοντά αυτή τη μοναδική τέχνη.

Πέντε χρόνια πριν. Διαβάστε τι έγραφε η καθημερινή εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς στις 1-4-2021

Το Διοικητικό Συμβούλιο προχωρά στη διεξαγωγή εκλογών για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και εξελεγκτικής επιτροπής.

Ο Σύλλογος Γραμμάτων και Τεχνών Αξιούπολης παρακολούθησε την Κυριακή 29 Μαρτίου 2026 , στη σκηνή της Μονής Λαζαριστών του ΚΘΒΕ, στη Θεσσαλονίκη, την εξαιρετική θεατρική παράσταση 'Ζορμπάς'.

Σελίδα 1 από 937