Παρασκευή, 7 Αυγούστου 2020, 11:31:14 μμ

Πολιτιστικά

Παλιές ένδοξες μέρες, όταν το Θέατρο Λόφου γέμιζε με κόσμο θύμισε το Θέατρο της πόλης στην παράσταση «Αρκάς» πριν λίγες ημέρες.
Περισσότεροι από 2000 πολίτες ανέβηκαν στα μισά του Λόφου του Άη Γιώργη για να διασκεδάσουν με την παράσταση.

Εικόνα αισιοδοξίας και περηφάνιας για την πόλη καθώς σε καιρούς άνυδρους καταφέρνει να γεμίζει ανοιχτά θέατρα.

Συνεδρίασε με τηλεδιάσκεψη η Επιτροπή του 25ου Πανελλήνιου Ποιητικού Διαγωνισμού «Κούρος Ευρωπού» για την ανάδειξη των νικητών του διαγωνισμού.
Μετά από συζήτηση και διάλογο για τις ενδιαφέρουσες συμμετοχές και της φετινής διοργάνωσης συμμετοχές, 97 στον αριθμό, που έφθασαν από όλα τα σημεία της Ελλάδας, Κύπρου, Καναδά, Αυστραλίας και Γερμανίας.

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ ΣΕΡΡΩΝ, παρουσιάζει για το καλοκαίρι 2020 την παράσταση «Από Θέση Ισχύος – Η δύναμη του δημόσιου λόγου», η οποία θα παρουσιαστεί σε όλα τα φεστιβάλ και ανοιχτά θέατρα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και στην Αθήνα.

Κυριακή, 02 Αυγούστου 2020 00:01

Θερμό χειροκρότημα για τη Θεατρική Σκηνή Κιλκίς

Συντάκτης:

Το θερμό χειροκρότημα των κιλκισιωτών απέσπασε η Θεατρική Σκηνή Κιλκίς με την επανεμφάνισή της μετά από χρόνια απουσίας και την παρουσίαση του έργου «Οι δούλες όχι του Ζενέ αλλά του καναπέ».

Η παράσταση δόθηκε την Τετάρτη 29 Ιουλίου στο Θέατρο Λόφου Κιλκίς με την ανατρεπτική κωμωδία του Γάλλου θεατρικού συγγραφέα Ζαν Ζενέ, σε διασκευή και σκηνοθεσία του Ευθύμιου – Μάκη Ακριτίδη.

Ο Δημήτρης Μίσκος από τη Γρίβα  στα Εθνικά Καλλιστεία GS Hellas 2020 (National Greek Beauty Pageant) - Beauty in Action! FINALIST ΕΘΝΙΚΩΝ ΚΑΛΛΙΣΤΕΙΩΝ GS HELLAS 2020.

Ο Δημήτρης Μίσκος είναι 26 ετών και έχει ύψος 1,80. Έχει σπουδάσει Γεωπονική και διεκδικεί τον τίτλο του MR/MR YOUNG GS HELLAS 2020. Γεννήθηκε στo Münsterlingen της Ελβετίας και έχει καταγωγή από τη Γρίβα Κιλκίς, όπου και διαμένει.

Από το Δήμο Κιλκίς ανακοινώνεται ότι αναβάλλονται την Κυριακή 2 Αυγούστου οι προγραμματισμένες δύο κινηματογραφικές προβολές στο Δημοτικό Θερινό Κινηματογράφο ''Δημήτριος Ζωηρός'', εξαιτίας της πραγματοποίησης της θεατρικής παράστασης ''Προσοχή ο φίλος δαγκώνει'', το ίδιο βράδυ στο Θέατρο Λόφου Αγίου Γεωργίου Κιλκίς.

Τέλη Ιουλίου και η Φωτογραφική Ομάδα Κιλκίς συνεχίζει δυναμικά και με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον τις φωτοεξορμήσεις της. Αυτήν την φορά τα μέλη της Ομάδας έβαλαν στο φωτογραφικό «μάτι» τον Γαλαξία και το πέρασμα του νέου και εντυπωσιακού σε μέγεθος κομήτη “Neowise” από τον έναστρο ουρανό.

Το θερινό σινεμά συναρπάζει και το κοινό της Περιφέρειας, όπως απέδειξε περίτρανα χθες  η μετάβασή του στην Τέρπυλλο. Ο προαύλιος χώρος του παλαιού Δημοτικού Σχολείου υποδέχθηκε όλο τον εξοπλισμό ενός δημοτικού θερινού κινηματογράφου. Το λευκό πανί της οθόνης, τα μηχανήματα ήχου, οι όμορφα και με τις απαραίτητες αποστάσεις ασφαλείας  τακτοποιημένες θέσεις των θεατών προκάλεσαν το ενθουσιώδες ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων, που πολύ πιο νωρίς από την πρώτη προβολή, έσπευσαν στο χώρο για να περιεργαστούν το υπαίθριο σκηνικό.

Οι κινηματογραφικές προβολές στο Δημοτικό Θερινό Κινηματογράφο συνεχίζονται απόψε με δύο ξεχωριστά φιλμ από την ταινιοθήκη του ‘’Δημήτριος Ζωηρός’’.

Οι φίλοι του σινεμά θα παρακολουθήσουν στη μεγάλη οθόνη τις εφηβικές περιπλανήσεις του ορφανού Ρεμί στηριγμένες σεναριογραφικά στο κλασικό βιβλίο ‘’Χωρίς Οικογένεια’’ του Έκτορα Μαλό, σε μια παραμυθένια ατμόσφαιρα στη διαδρομή αναζήτησης της πραγματικής του οικογένειας. Η ταινία αρχίζει στις 21:15.

Την Κυριακή 5-7-2020 στο «Σπίτι του Πόντου» στο Πολύκαστρο πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία η 101η αιμοδοσία των μελών της «Τράπεζας αίματος» των Ακριτών.
Η αγάπη στην πράξη, έμπρακτη απόδειξη η μεγάλη συμμετοχή εθελοντών αιμοδοτών παλαιών και νέων προσήλθαν δεκάδες στο διαθέσιμο χρόνο 9.30 – 1.30, αιμοδότησαν 55 εθελοντές, μεταξύ αυτών 4 νέα μέλη που ανέβασαν τον αριθμό των μελών σε 1179.

Σελίδα 1 από 416