Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024, 12:31:57 πμ

Πολιτιστικά

Μια ενδιαφέρουσα ημερίδα για το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή οργάνωσε η Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου με τις ευλογίες του Μητροπολίτη κ. Βαρθολομαίου, με την ευκαιρία των 100 χρόνων της Μητρόπολης, την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024, στα πλαίσια της Ιερατικής Σύναξης στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο Π. Γυναικόκαστρο, με τη συμμετοχή και πολλών φορέων της περιοχής.

Τις μοναχικές κουρές δύο νέων αδελφών της Μονής Αγίου Νεκταρίου Σπανού Κιλκίς τέλεσε την Κυριακή 16 Ιουνίου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος. 

Ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στην ακολουθία του Εσπερινού και στη συνέχεια τέλεσε την μοναχική κουρά των δύο νέων αδελφών δίδοντας τα ονόματα Εφραίμ και Βησααρίων.

Έως τις 28 Ιουνίου θα είναι επισκέψιμη η έκθεση ζωγραφικής στο Πολιτιστικό Ίδρυμα "Υδρία " (Παπαμάρκου 28, πλατεία Άθωνος, Θεσσαλονίκη).

Εξαιρετική επιτυχία σημείωσαν οι εκδηλώσεις μνήμης που πραγματοποιήθηκαν στον Ευρωπό – Ν.Κιλκίς το Σάββατο 15 και την Κυριακή 16 Ιουνίου 2024, για αυτούς που θυσιάστηκαν στις αλησμόνητες πατρίδες  Φούλατζικ  της Μικράς Ασίας και Τσαντώ της Ανατολικής Θράκης. Αναλυτικότερα:

Το Σάββατο 15 Ιουνίου 2024

Μια μοναδική βραδιά πρόσφερε στους κιλκισιώτες η υπέροχη Μαντολινάτα του Πολιτιστικού Συλλόγου Στενημαχιτών Κιλκίς «Ο Άγιος Τρύφων», το βράδυ της Κυριακής 16 Ιουνίου 2024, στο μικρό θεατράκι της Πλατείας Λατσιών, απέναντι από το Δημαρχείο Κιλκίς, στα πλαίσια των «Ελευθερίων» της πόλης και σε συνεργασία με το Δήμο Κιλκίς.

Τα τμήματα ζωγραφικής των εφήβων της Τέχνης, υπό την καθοδήγηση  της Ζωής Τζήμητρα δημιούργησαν μικρά  θαύματα δουλεύοντας τοπία, νεκρή φύση και ζωάκια.

Την Τρίτη 11 Ιουνίου  οι ωφελούμενοι και οι εργαζόμενοι του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης  είχαμε τη χαρά να φιλοξενηθούμε στον αύλειο χώρο του ΚΔΠΑμεΑ Κιλκίς, όπου παρέα και με τους ωφελούμενους του ΕΕΕΕΚ Κιλκίς διοργανώσαμε summer party.

Τρίτη, 18 Ιουνίου 2024 09:53

Επιτυχής έναρξη των Πολυκαστρινών 2024

Συντάκτης:

Με μεγάλη επιτυχία έγινε η έναρξη των εκδηλώσεων των Πολυκαστρινών 2024, οι οποίες αποτέλεσαν ένα σημείο αναφοράς για την δημοτική κοινότητα, γεμίζοντας τις ημέρες με πολιτισμό, αθλητισμό και ιστορία. Οι εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στις 14, 15 και 16 Ιουνίου 2024, προσέλκυσαν πλήθος κόσμου και άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις.

Ποίηση και μουσική χάρισαν μια μαγική βραδιά σε όσους παραβρέθηκαν στην απονομή των βραβείων του 29ου Πανελλήνιου Ποιητικού Διαγωνισμού "Κούρος Ευρωπού" της Τέχνης.

Σας περιμένουμε σε μια μοναδική συναυλία με την μαγευτική μουσική του Ιάπωνα συνθέτη Joe Hishaishi.

Σελίδα 1 από 793