Τρίτη, 21 Μαΐου 2024, 1:43:38 πμ
Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2009 13:26

11η Πανελλήνια Συνάντηση Λογοτεχνικών Ενώσεων, Εκδοτών, Δημοσιογράφων, Ποιητών

Από τις 3 έως 5 Ιουλίου 2009, στο λιμένα Θάσου, πραγματοποιήθηκε η 1η Πανελλήνια Συνάντηση λογοτεχνικών Ενώσεων, Εκδοτών, Δημοσιογράφων και Ποιητών στα πλαίσια του Συμποσίου “Εκαταίος και Ζώσιμος”, που διοργάνωσε ο Δήμος Θάσου και η Πολιτιστική Επιτροπή του Δήμου Θάσου. Η “ΤΕΧΝΗ” Κιλκίς προσεκλήθη από το Δήμο Θάσου και εκπροσωπήθηκε από την πρόεδρο Κική Παπαδοπούλου-Πάγκου και το μέλος της Κριτικής Επιτροπής του Πανελλήνιου Ποιητικού Διαγωνισμού “Κούρος Ευρωπού”, Κική Δόγια-Πλόχουρα. Ένα διήμερο διήρκεσε το Συμπόσιο “Εκαταίος και Ζώσιμος” με εισηγήσεις των μετεχόντων θέμα του Συμποσίου ήταν “Η συρρίκνωση του Ελληνικού Λόγου. Η ποίηση στις μέρες μας”.


Μεταξύ των εισηγητών ήταν και η Κική Δόγια-Πλόχουρα και η Κική Παπαδοπούλου-Πάγκου. Οι εισηγήσεις τους χαρακτηρίστηκαν εκ των πλέον ουσιαστικών, μεστών και σημαντικών.
Το βράδυ της 2ης μέρας τιμήθηκαν από το Δήμο Θάσου επιλεκτικά άτομα και φορείς για τη “σημαντική πνευματική τους προσφορά”. Μεταξύ αυτών τιμήθηκε και η “ΤΕΧΝΗ” Κιλκίς για το συνολικό της έργο, ειδικότερα  δε για τον επί 15ετία καθιερωμένο πλέον θεσμό του Πανελλήνιου Ποιητικού Διαγωνισμού “Κούρος Ευρωπού”. Την τρίτη ημέρα στο χώρο της Αρχαίας Αγοράς, πραγματοποιήθηκε Ποιητικός Διαγωνισμός, στον οποίο συμμετείχαν 50 περίπου ποιητές. Ο καθένας απέδωσε ένα ποίημά του για να ψηφιστεί από τους υπολοίπους ποιητές, και να αναδειχθούν οι 4 πρώτοι.
Εμπνεύστρία του όλους εγχειρήματος ήταν η ποιήτρια Ανδρομάχη Φιλιππίδου-Διαμαντοπούλου. Την πρωτοβουλία αυτή στήριξαν πολλοί χορηγοί. Στόχος είναι, η καθιέρωση της πρωτοβουλίας αυτής, με επανάληψη ανά 3ετία.