Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024, 12:50:45 πμ
Τρίτη, 05 Μαϊος 2009 14:01

1ο Αντιφασιστικό Φεστιβάλ

Διοργανώθηκε το 1ο αντι-φασιστικό φεστιβάλ με τη συμμετοχή αρκετών νέων και μάλιστα μαθητών κι αυτό ήταν το πιο ευχάριστο μήνυμα των δύο ημερών. Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ: αγαπήθηκε και συγκίνησε βαθιά το φιλμ της Αλίντας Δημητρίου "Πουλιά στο βάλτο,  έγιναν εισηγήσεις για την άνοδο της ακροδεξιάς και το ρατσισμό στην Ελλάδα, παίχτηκαν μουσικές που ξεσήκωσαν τον κόσμο με ιδιαίτερη αίσθηση την καταπληκτική πρώτη εμφάνιση των Sugar Factory ενώ τα τραγούδια με τη φωνή της Έφης Ναβροζίδου και του Γιάννη Σαλονικίδη στην κιθάρα κατέληξαν να τραγουδιούνται από όλη την αίθουσα. Τέλος, μαζί με τους Blue Flames, εμφανίστηκε σε μια μοναδική σόλο ντραμς παρουσία ο σπουδαίος μουσικός μας Κώστας Αναστασιάδης.


Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ λειτούργησε στο φουαγιέ έκθεση του Γιώργου Γρηγοριάδη, με θέμα τα παλιά πολυβολεία γύρω από την πόλη του Κιλκίς. Η έκθεση θα παραμείνει μέχρι τις 22.5.09.

“Ο Ιταλός”
Ο ΟΠΟΝΓΑ Δήμου Κιλκίς  και η "Ανοικτή Οθόνη" παρουσιάζουν τις «Δευτέρες Κινηματογράφου» μια σειρά από προβολές ταινιών σε εβδομαδιαία βάση  που προέρχονται από τον χώρο του παγκόσμιου ανεξάρτητου, καλλιτεχνικού και μη εμπορικού  σινεμά.
Τη  Δευτέρα 11 Μαϊου  2009 και ώρα 8μμ στο Συνεδριακό Κέντρο του
Δήμου Κιλκίς προβάλλεται  η ταινία " Ο ΙΤΑΛΟΣ" σε παραγωγήΡωσίας (2005) και σκηνοθεσία του  Αντρέι Κράβτσουκ στα πλαίσια τουευρύτερου αφιερώματος της "Ανοικτής Οθόνης" με θέμα το παιδί στονκινηματογράφο.
Η υπόθεση του φιλμ:  Στη Ρωσία των παράνομων υιοθεσιών, ο 5χρονος Βάνια ζει στο ορφανοτροφείο. Όταν ένα ζευγάρι Ιταλών αποφασίζει να τον υιοθετήσει, η διοίκηση βλέπει μία ευκαιρία για κέρδος και τα υπόλοιπα παιδιά τον ζηλεύουν γιατί θεωρούν ότι θα περάσει μία εξαιρετική ζωή στην ηλιόλουστη Ιταλία. Ο Βάνια, όμως, το σκάει από το ορφανοτροφείο, για να βρει τη φυσική του μητέρα... Είσοδος ελεύθερη.
Με την προβολή της ταινίας αυτής η "Ανοικτή Οθόνη"  κλείνει τον κύκλο των προβολών της΄για την εποχή  2008-2009.