Σάββατο, 13 Απριλίου 2024, 7:16:04 πμ
Παρασκευή, 11 Ιουνίου 2010 14:34

1ο Γυμνάσιο Κιλκίς : Μνήμη Γενοκτονίας

mnimi_genoktonias


Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το αφιέρωμα στη μνήμη της Γενοκτονίας των ποντίων στην αυλή του 1ου Γυμνασίου, που διοργανώθηκε από τους μαθητές του σχολείου με συντονιστή καθηγητή τον κο Φουντουκίδη. Η εκδήλωση περιελάβανε ομιλίες από μαθητές, χορευτικά, θεατρικό δρώμενο στην ποντιακή διάλεκτο και μπουφέ με παραδοσιακά ποντιακά εδέσματα. Την παράσταση «έκλεψε» η παρουσία της ζωντανής ιστορίας του πόντου, της  κας Σοφίας Αλεξανδρίδου η οποία γεννήθηκε το 1916 στο Χοζαρί Τραπεζούντας. Η κα Σοφία τίμησε την γιορτή μιλώντας για τα όμορφα χρόνια που έζησε στις αλησμόνητες πατρίδες, για τον ξεριζωμό, την προσφυγιά και την εγκατάσταση στη νέα πατρίδα.
Μετά το τέλος της εκδήλωσης ακολούθησε η γιορτή λήξης της σχολικής χρονιάς και αποχαιρετισμού της Γ’ τάξης με ένα πολύ κεφάτο μουσικό πρόγραμμα που επιμελήθηκαν οι ίδιοι οι μαθητές, χορό και φαντασμαγορικά πυροτεχνήματα.
Από το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων ευχαριστούμε θερμά τον Διευθυντή, κο Ιωαννίδη Ιωάννη, τον κο Φουντουκίδη και τους μαθητές που οργάνωσαν την εκδήλωση, τους καθηγητές που αγκάλιασαν και βοήθησαν καθώς επίσης όλους όσους τίμησαν με την παρουσία τους αυτή την εκδήλωση.
Ευχαριστούμε επίσης τους χορηγούς: Πολιτιστικός σύλλογος «οι Αργοναύτες», Ψητοπωλείο «Πέστο κι έγινε», Αρτοποιεία «Μύλος», Φάρμα Κουκάκη.