Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024, 6:43:12 πμ
Τρίτη, 08 Ιουνίου 2010 17:12

2η Γιορτή Κερασιού Φιλυριάς

giorti_kerasiou


Η 2η Γιορτή Κερασιού της Φιλυριάς του Δήμου Γουμένισσας, που πραγματοποιήθηκε με διοργανωτή τον Πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού, φιλοδοξεί να γίνει θεσμός. Η πρόεδρος του συλλόγου Μαρία Κεχαΐδου στην έναρξη της γιορτής ανέφερε τον σκοπό των οργανωτών, που ήταν και παραμένει η γνωριμία με την περιοχή, η αύξηση της παραγωγής, η βελτίωση της ποιότητας, η διαφήμιση του προϊόντος, η τουριστική ανάπτυξη, η ανάδειξη των όποιων προβλημάτων.
Κόσμος πολύς συρρέει, μεταξύ αυτών πολλοί επίσημοι, σε μια περιοχή κατάφυτη σε οπωροφόρα και κυρίως κερασιές. Δίνεται η ευκαιρία στον επισκέπτη να γευθεί τις πολλές και άριστες ποικιλίες κερασιών και να διασκεδάσει με το πλούσιο ποντιακό και καλλιτεχνικό πρόγραμμα.
Η εκδήλωση της Γιορτής είναι πάντα την τελευταία Κυριακή του Μαΐου. Ολοήμερο ποντιακό λαϊκό γλέντι με τους: Τάσο Ευτυχίδη (Λύρα και Τραγούδι), Κώστα Τυρεκίδη (Λύρα), Σταύρο Διαμαντίδη (Αρμόνιο), Κώστα Βαφειάδη (Τύμπανο), Σάββα Πεπερίδη (Μπουζούκι). Παραδοσιακούς Ποντιακούς χορούς χόρεψε το χορευτικό συγκρότημα «Υψηλάνται» του Συλλόγου Ποντίων Δυτικού Πέλλας.
Επίσης, έγιναν διαγωνισμοί τσουβαλοδρομίες και τρεξίματος, για τα παιδιά με πολλά δώρα.
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Η ΦΙΛΥΡΙΑ», που διοργανώνει τη Γιορτή, ευχαριστεί τη Νομαρχία Κιλκίς και ιδιώτες για κάθε προσφορά τους. Ευχαριστεί τους κατοίκους της Φιλυριάς για την απλόχερη προσφορά των κερασιών για τα κερασοκεράσματα της Γιορτής.