Κυριακή, 21 Απριλίου 2024, 7:43:15 πμ
Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2010 09:05

Άγιος Τρύφων Γουμένισσας : Γόνιμος απολογισμός διμήνου

Στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων “Θεοτόκια 2010” που αποτελούν θεσμό για την Γουμένισσα, διοργανώθηκε από το σύλλογο έκθεση φωτογραφιών και παραδοσιακών φορεσιών. Τα εγκαίνια έγιναν στις 8 Αυγούστου παρουσία πλήθους κόσμου. Έφεραν στη μνήμη ευχάριστες στιγμές προκαλώντας ρίγη συγκίνησης στους παλαιότερους και αφήνοντας παρακαταθήκη στους νεότερους.

Κάθε αισιόδοξη πρόβλεψη ξεπέρασε η ανταπόκριση του κόσμου την “Βραδιά Ανατολικής Ρωμυλίας” στις 12 Αυγούστου. Η καθολική παρουσία του κόσμου συνετέλεσε στην εξαιρετική επιτυχία της εκδήλωσης που για μια ακόμη φορά τίμησαν την ιστορία του συλλόγου παρουσιάζοντας ένα εξαιρετικό πρόγραμμα, αποτέλεσμα επίπονης και σοβαρής δουλειάς. Τα χορευτικά συγκροτήματα, μαζί με το φιλοξενούμενο σύλλογο Ανατολικής Ρωμυλίας Λειβαδιάς Σερρών, ξεκίνησαν συνοδεία μουσικών οργάνων και συγκεντρώθηκαν στην πλατεία η οποία γέμισε από ήχους, χρώματα και μύρισε παράδοση.
Οι μικροί χορευτές άνοιξαν την εκδήλωση χαρίζοντας ένα απολαυστικό πρόγραμμα ενώ εξίσου εντυπωσιακή ήταν η παρουσία του γυναικείου τμήματος. Το εφηβικό τμήμα παρουσίασε το δρώμενο του τρύγου και έκλεψαν την παράσταση με μια εμφάνιση γεμάτη κέφι και ζωντάνια.
“Για να γνωρίσει κανείς ένα λαό και να προσεγγίσει τον τρόπο ζωής του, δεν αρκεί να γνωρίζει μόνο το σήμερα. Καθοριστικό ρόλο παίζει και η γνωριμία της ζωής του χθες. Γιατί λαός χωρίς ιστορία, πολιτισμό και παραδόσεις δεν έχει μέλλον. Γι’ αυτό στηρίζουμε ακλόνητοι το δρόμο για τη συνέχεια και το μέλλον και δημιουργήσαμε δίπλα ακριβώς έκθεση λαογραφικού υλικού. Οι πολιτιστικοί σύλλογοι αγωνίζονται αθόρυβα κρατώντας άσβεστη τη φλόγα της παράδοσης και της ιστορικής μνήμης” είπε στο σύντομο χαιρετισμό του ο πρόεδρος του συλλόγου Αστέριος Τάτσης.
Στις 17 Αυγούστου το εφηβικό τμήμα έλαβε μέρος στην περιφορά της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας της Γουμένισσας και αμέσως μετά χόρεψαν στην εκδήλωση που διοργανώνει η Μητρόπολη.
Στις 24 Αυγούστου ο σύλλογος συμμετείχε στα “32α Αξιουπολίτικα”.
Στις 26 Αυγούστου το Δ.Σ. ως επιβράβευση των επίπονων προσπαθειών των χορευτών, και θέλοντας να τους χαρίσει στιγμές χαλάρωσης, πραγματοποίησε ημερήσια εκδρομή στο θεματικό πάρκο “Waterland”.
Στις 6 Σεπτεμβρίου έγινε ο καθιερωμένος αγιασμός παρουσία γονέων και χορευτών.
Το Δ.Σ. ενημερώνει ότι ξεκίνησαν οι εγγραφές για την εκμάθηση παραδοσιακών χορών. Για περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 23430 43588 και 6973 843433.
Επιπλέον ξεκίνησαν και εγγραφές για την εκμάθηση μοντέρνου χορού, με την κ. Λόρεν Μουρατίδου. Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 23430 43588 και 23430 42827.