Τρίτη, 21 Μαΐου 2024, 11:28:03 μμ
Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου 2010 14:11

Άξια εκπροσώπηση

Ο  Πολιτιστικός Σύλλογος Άσπρου, τμήμα ενηλίκων, αντιπροσώπευσε επάξια το Δήμο Πολυκάστρου στο Νομό Κοζάνης και συγκεκριμένα στα Αγιάσματα Τσοτυλίου Κοζάνης, στην τοπική γιορτή του κρασιού, την Κυριακή 3  Οκτωβρίου. Το χορευτικό τμήμα συνόδεψε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Πολυκάστρου Αγγελος Αναστασιάδης.

Ένα μικρό χωριό με δεκαεπτά σπίτια, με τρεις μόνιμους κατοίκους, είχε το μαγικό ραβδί, θα λέγαμε, να συγκεντρώσει εκτός από τους απανταχού εκ καταγωγής συντοπίτες, ένα σύνολο εξακοσίων περίπου ανθρώπων και να επιδείξει αυτή τη μεγάλη και επιτυχημένη γιορτή κρασιού. Η πολύ καλή διοργάνωση και η ακόμα καλύτερη φιλοξενία έγιναν το επίκεντρο της συζήτησης πολλών και η όλη εκδήλωση βέβαια θα μπορούσε να γίνει σε πολλούς Πολιτιστικούς Συλλόγους παράδειγμα προς μίμηση.
Το κερασάκι στην τούρτα, βέβαια, της απόλυτα επιτυχημένης αυτής εκδήλωσης, ήταν η πολύ καλή επίσης παρουσία των δύο χορευτικών συλλόγων, της τοπικής Βοϊκής Εστίας και του Πολιτιστικού Συλλόγου Ανατολικής Ρωμυλίας Άσπρου, ο οποίος μας έχει συνηθίσει βέβαια στις πολλές και πολύ καλές εμφανίσεις του σε όλα τα μέρη της Ελλάδας και όχι μόνον.