Τρίτη, 21 Μαΐου 2024, 11:48:23 μμ
Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2024 09:08

Αναδεικνύοντας το Ποντιακό Θέατρο: Εκδήλωση και θεατρική παράσταση από τους Αργοναύτες στο Καραπάντσειο πολιτιστικό κέντρο

Το Σάββατο 2 Μάρτιου στο Καραπάντσειο πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Αμπελοκήπων, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για την «Ύπαρξη και την αναγκαιότητα του ποντιακού θεάτρου σήμερα». Διοργανωτής της εκδήλωσης ήταν ο Σύνδεσμος Ποντιακών Σωματείων Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Επιτροπή Θεάτρου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος.

Στόχος της εκδήλωσης να ευαισθητοποιήσει περισσότερους συλλόγους και άτομα πάνω στο ποντικό θέατρο. Συντονιστής της επιτροπής θεάτρου και συντονιστής της εκδήλωσης, ήταν το μέλος του ΔΣ των Αργοναυτών κ.Αθανάσιος Λαβασάς. Εισηγητές για θέματα του θεάτρου ήταν, ο Γιάννης Γεωργιάδης (ηθοποιός-σκηνοθέτης), ο Δημοσθένης Τριανταφυλλίδης (συγγραφέας) και ο Φίλιππος Τσαουσέλης (σκηνοθέτης-απόφοιτος Δραματικής Σχολής).

Μετά τις εισηγήσεις, ακολούθησε συζήτηση με τοποθετήσεις των παρευρισκομένων γύρω από το ποντιακό θέατρο. Στο τέλος η θεατρική ομάδα των Αργοναυτών, έπαιξε το μικρής διάρκειας έργο του Ευστάθιου Ευσταθιάδη, ο οποίος υπήρξε και ιδρυτικό μέλος της Ένωσης μας «Σιμοίρα σύρον τη τρα ς’». Οι ηθοποιοί που πήραν μέρος στη θεατρική παράσταση είναι οι: Ρένα Μιχαηλίδου-Σιμοίρα, Κώστας Μαστορίδης-Κοσμάς, Αλέξης Καπασακλίδης-Διατρόν, Μιχάλης Σουλαμίδης – Πρόεδρος, Αχιλλέας Βασιλειάδης-Κλητήρας, Θανάσης Λαβασάς-Νομάρχης, Αιμίλιος Σαββίδης-Ακόλουθος, Σοφία Παναγιωτίδου-Δασκάλα με την σκηνοθετική επιμέλεια του προέδρου της Ένωσης κ.Παναγιώτη Δαμιανίδη.

Με εκτίμηση για το Δ.Σ

Μιχαηλίδης Γιώργος