Κυριακή, 23 Ιουνίου 2024, 9:21:45 μμ
Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2010 07:05

Αποκριάτικος χορός “Αγ. Τρύφωνα” Γουμένισσας

Ξεχωριστός και λαμπερός ο ετήσιος αποκριάτικος χορός του Λαογραφικού Πολιτιστικού Συλλόγου “Αγιος Τρύφων” Γουμένισσας που στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία τόσο για την προσέλευση του κόσμου όσο και για την ποιότητα της όλης εκδήλωσης. Στην είσοδο του ανακαινισμένου κέντρου “Χαρά”, οι υπεύθυνες των χορευτικών τμημάτων κ. Τάτση, κ. Μαχαλέμπαση και κ. Τραχανίδου, καλωσορίζοντας τον κόσμο πρόσφεραν και από ένα τριαντάφυλλο στις κυρίες (λόγω του Αγίου Βαλεντίνου).


Μετά το καλωσόρισμα του προέδρου κ. Αστέριου Τάτση προς τα μέλη και τους καλεσμένους της εκδήλωσης ένα σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν οι βουλευτές Γ. Φλωρίδης και Κ. Κιλτίδης και ο δήμαρχος της Γουμένισσας Σ. Παπαπαναγιώτου, οι οποίοι εξήραν τη μεγάλη προσφορά του Συλλόγου, συμβάλλοντας στη διάδοση, καλλιέργεια και συνέχιση στις επόμενες γενιές της πολιτισμικής κληρονομιάς.
Το Διοικητικό Συμβούλιο θέλοντας να ευχαριστήσει τον κ. Κιλτίδη για τη συνεχιζόμενη προσφορά στο Σύλλογο, του δώρισε μια εικόνα του Αγίου Τρύφωνα με το λογότυπο του Συλλόγου. Την εικόνα πρόσφερε ο δήμαρχος κ. Παπαπαναγιώτου.
Το χορευτικό πρόγραμμα άνοιξε το εφηβικό τμήμα που κατενθουσίασε το κοινό με τις χορευτικές φιγούρες του. Το κέφι εκτοξεύθηκε στα ύψη υπό τους ήχους των “Χάλκινων” και του καλλιτέχνη Φ. Ζάικου που επένδυσαν μουσικά τη βραδιά, διατηρώντας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης υψηλό το ποιοτικό επίπεδο, γεγονός που ικανοποίησε πλήρως όλους του παρευρισκόμενους ως το πρωί.
Η άψογη διοργάνωση της εκδήλωσης επισημάνθηκε από όλους τους παρευρισκόμενους και αποδόθηκε στην εξαιρετική προσπάθεια και το συντονισμό του Διοικητικού Συμβουλίου το οποίο είχε την αποκλειστική φροντίδα για όλη τη βραδιά.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε σε όλους του δωροθέτες της Γουμένισσας, Αξιούπολης, Κιλκίς, Πολυκάστρου, Γιαννιτσών, Σκύδρας, Κουφαλίων, Θεσσαλονίκης, οι οποίοι στήριξαν για μια ακόμη φορά τη λαχειοφόρο αγορά με τις προσφορές και τις χορηγίες τους.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι βουλευτές του νομού Κιλκίς Γ. Φλωρίδης, Κ. Κιλτίδης, Θ. Παραστατίδης, ο νομάρχης Κιλκίς Ευαγ. Μπαλάσκας, ο αντινομάρχης Γ. Φράγκος, οι πολιτευτές Γ. Καρβουνιάρη και Γ. Γεωργαντάς, ο δήμαρχος Γουμένισσας Σ. Παπαπαναγιώτου, οι αντιδήμαρχοι, κ. Περπερίδου και κ. Γουγουμάνης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς Π. Τονικίδης, οι δημοτικοί σύμβουλοι, κ. Παλάνη, κ. Θεοδοωρίδη, ο δασάρχης κ. Τζάκος, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Γουμένισσας κ. Τραχανίδης, ο πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου κ. Παπαλέξης, πρόεδροι και μέλη των πολιτισιτκών φορέων συλλόγων Κάρπης, Στάθη, Πολυπέτρου και πλήθος κόσμος.
Το Διοικητικό Συμβούλιο ευχαριστεί τον Γιώργο Γεωργαντά για την οικονομική ενίσχυση που προσέφερε στο σύλλογο και όλους τους ανθρώπους που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση και με τη συμμετοχή τους συμπαρίστανται ηθικά και οικονομιά στο έργο τους.