Σάββατο, 18 Μαΐου 2024, 6:22:56 πμ
Κυριακή, 14 Μαϊος 2023 10:40

Απονομή βραβείων και επαίνων του 28ου Πανελλήνιου Ποιητικού Διαγωνισμού «Κούρος Ευρωπού» της ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς

Το Σάββατο 27 Μαίου 2023 και ώρα 8.00 το βράδυ, στην αίθουσα «Μανόλης Ανδρόνικος» της Τέχνης θα πραγματοποιηθεί η τελετή απονομής βραβείων και επαίνων στους νικητές του 28ου Πανελλήνιου Ποιητικού Διαγωνισμού «Κούρος Ευρωπού» της ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ελευθέρια 2023» του Δήμου Κιλκίς.

 

Οι συμμετοχές και της φετινής διοργάνωσης ξεπέρασαν τα όρια της Ελλάδας και έτσι υπάρχουν συλλογές από Κύπρο, Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία. Ο μεγάλος, δε, αριθμός συμμετοχών καταδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι στην Ελλάδα, την χώρα που αξιώθηκε υπέροχους ποιητές από καταβολής της έως σήμερα, υπάρχει αισιόδοξη προοπτική για το μέλλον της ανθρωπότητας.

Τα αποτελέσματα του 28ου Πανελλήνιου Ποιητικού Διαγωνισμού έχουν ως εξής:

ΒΡΑΒΕΙΑ

1ο βραβείο στον Αργύρη Σταυρόπουλο για την ποιητική συλλογή με τίτλο «Καλοκαιρινό παλτό»  και το ψευδώνυμο «Οινούντιος» από την Σπάρτη

2ο βραβείο στο Μαρία Καλαντζή για την ποιητική συλλογή με τίτλο «Το κορίτσι που υφαίνει» και το ψευδώνυμο «Αγεωμέτρητος» από τα Κουφάλια Θεσσαλονίκης

 3ο βραβείο  το μοιράζονται

Ο Δημήτρης Χατζηπαναγιωτίδης για την ποιητική συλλογή «Κοιλάκανθος» και το ψευδώνυμο «Ρίκας Στάθης» από τη Θεσσαλονίκη και

Η Όλγα Οικονομίδου για την ποιητική συλλογή «Νεφέλωμα Boomerang» και το ψευδώνυμο «Αστραδενή» από τη Λεμεσός της Κύπρου

ΕΠΑΙΝΟΙ

- Ο Νίκος Αντωνόπουλος για την ποιητική συλλογή «Η δική μου άγνοια λέξεις» και το ψευδώνυμο «Θερσίτης»  από την Αθήνα

-Η Νίκη Ράπτη για την ποιητική συλλογή «Ζεστό χέρι»  και το ψευδώνυμο «Άδμητη» από τον Ταύρο Αττικής

- Η Γκέλη Ντηλιά για την ποιητική συλλογή «Ισημερία»  και το ψευδώνυμο «Βερενίκη» από το Ναύπλιο

- Ο Βασίλης Παπαβασιλείου για την ποιητική συλλογή «Αντίμετρο»  και το ψευδώνυμο «Ματθαίος Τζιαστούδης» από τον Άλιμο-ο

   Το φετινό,  τιμητικό αφιέρωμα, στο πλαίσιο του 28ου Πανελλήνιου Ποιητικού Διαγωνισμού «Κούρος Ευρωπού», αφορά  στον ποιητή Νίκο Γκάτσο και φέρει τον τίτλο «Τούτος ο τόπος είν΄ ένας κήπος με κλαμένα παιδιά».

Αναφορά στο έργο του Νίκου Γκάτσου θα κάνει η Επίκουρη Καθηγήτρια του τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής του διαγωνισμού, Ιωάννα Ναούμ.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με συναυλία μελοποιημένων ποιημάτων του Νίκου Γκάτσου από αγαπημένους καλλιτέχνες και φίλους της Τέχνης. Η Νατάσα Χρηστίδου, ο Γιάννης Φιλιππουπολίτης, ο Παύλος Παφρανίδης και ο Δημήτρης Κεχαγιάς ο καθένας ξεχωριστός στον τομέα του, θα μας ταξιδέψουν από την «Αθανασία»  στα «Παράλογα» και από τα  «Παιχνίδια» στο «Ρεμπέτικο».

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Μακεδονικής Καλλιτεχνικής Εταιρίας ΤΕΧΝΗ σας προσκαλεί όλους σε αυτή τη γιορτή της ποίησης στην πόλη μας, μια γιορτή που  διοργανώνει αδιάλειπτα με αγάπη και  συνέπεια τα τελευταία 28 χρόνια.

Ελάτε για να γνωρίσετε τους ποιητές του σήμερα, ελάτε να κουβεντιάσουμε για όλα αυτά που υπερβαίνουν το φθαρτό γιατί ας μην ξεχνάμε ότι όπου φθάνουν οι άνθρωποι ασθμαίνοντας βρίσκουν τους ποιητές που έχουν φθάσει πετώντας.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την αιγίδα του Δήμου Κιλκίς και της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς.