Πέμπτη, 23 Μαΐου 2024, 4:31:43 μμ
Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2009 10:16

Αυλαία για Αξιουπολίτικα και φεστιβάλ Αξιού

Στην «οδό» της καταξίωσης «βαδίζει» το φεστιβάλ Αξιού που διοργανώνει ο δήμος Αξιούπολης, με συνδρομή και του τοπικού συμβουλίου νέων Αξιούπολης, στη δυτική όχθη του ποταμού.
Και τούτο, χάρη στις οργανωτικές βελτιώσεις του, αλλά, κυρίως, αυτές που αφορούν στα ποιοτικά χαρακτηριστικά των εκδηλώσεων αθλητικού, φυσιολατρικού και καλλιτεχνικού περιεχομένου, που διοργανώνονται στο πλαίσιό του με τη συμμετοχή αξιόλογου έμψυχου δυναμικού, ντόπιου και μη.
Αυτό αποτυπώθηκε με τον πλέον εύγλωττο τρόπο από την μαζική προσέλευση και συμμετοχή του κόσμου, και κυρίως της νεολαίας, κατά το διήμερο των εκδηλώσεων, με αποκορύφωμα την συναυλία του γνωστού τραγουδοποιού Σωκράτη Μάλαμα, που παρακολούθησαν πάνω από δύο χιλιάδες θεατές, μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Κιλκίς και πρώην υπουργός Σάββας Τσιτουρίδης.
Από την πλευρά της η δήμαρχος Σόνια Συμεωνίδου με την λήξη των 31ων Αξιουπολίτικων και του φεστιβάλ Αξιού τόνισε τα εξής:
«Ο Αξιός είναι το σημείο ιστορικής και γεωγραφικής αναφοράς του δήμου μας. Το κέντρο της πόλης μας, οι πλατείες είναι ο χώρος που χτυπά η οικονομική και κοινωνική καρδιά του τόπου μας.
Εμείς συνδυάσαμε και τους δύο χώρους με τις εκδηλώσεις που τους αναλογούν.
Πιστεύω ότι πετύχαμε. Ο κόσμος ανταποκρίθηκε. Οι επισκέπτες αυξήθηκαν. Να ευχαριστήσω και να συγχαρώ όλους τους συντελεστές, τον ΟΠΑΝΓΔΑ, τους αντιδημάρχους, τους δημοτικούς υπαλλήλους, τους εκπροσώπους των συλλόγων, τους πολίτες μας που βοήθησαν και δούλεψαν με κέφι και μεράκι.
Όλοι γνωρίζουμε ότι ανάλογες πολυήμερες εκδηλώσεις θέλουν συλλογικότητα και ομαδικότητα, και τέλος όλους εσάς που μας τιμάτε με την παρουσία σας, πιο πλούσιοι πολιτιστικά, πιο έμπειροι θα δουλέψουμε ώστε η επόμενη χρονιά να είναι καλύτερη».