Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2024, 8:41:17 μμ
Τετάρτη, 14 Μαϊος 2008 05:42

Βιβλιοθήκη Κώστας Λαχάς

Την απόδοση της οφειλόμενης τιμής στον σπουδαίο Κώστα Λαχά, ζωγράφο και λογοτέχνη με πανελλαδική αναγνώριση ζητεί  ο πρώην Δήμαρχος και επικεφαλής του συνδυασμού «Αναγέννηση - Δημιουργία - Ενότητα» Γιώργος Γαβριηλίδης.

Ο κ. Γαβριηλίδης προτείνει με έγγραφό του προς τον Π΄ροεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κρουσσών Βασίλη Καραμπίδη να δοθεί το όνομα του εκ Κ. Θεοδωρακίου ορμώμενου Κ. Λαχά στη δημοτική βιβλιοθήκη Γερακαριού
Στην επιστολή του ο κ. Γαβριηλίδης επεξηγεί το «σκεπτικό» της πρότασής του ως εξής:

«Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου,
Παρακαλώ να θέσετε υπόψη του σώματος στην ερχόμενη συνεδρίαση του την πρότασή μου για την ονοματοδοσία της δημοτικής Βιβλιοθήκης Γερακαριού σε «Δημοτική Βιβλιοθήκη Κώστας Λαχάς».
Η πρότασή μου αυτή έχει ως στόχο την απόδοση της οφειλόμενης τιμής σε έναν εξέχοντα πνευματικό άνθρωπο που τιμά το όνομα της γενέτειρας γης των Κρουσίων. Ο ζωγράφος και λογοτέχνης  Κώστας Λαχάς όχι μόνο δεν ξεχνά τη γενέθλια γη των Κρουσίων, αλλά σε κάθε ευκαιρία καταθέτει φόρο τιμής αναγνωρίζοντάς την ως την διαχρονική πηγή έμπνευσής του.
Είναι λοιπόν χρέος του Δήμου Κρουσσών να δώσει το όνομα του σημαντικότερου πνευματικού του παιδιού στο σημαντικότερο πνευματικό  φορέα του, τη δημοτική του βιβλιοθήκη.
Εξυπακούεται ότι η πρότασή του αυτή υποβάλλεται ως πρόταση της δημοτικής παράταξης που εκπροσωπώ. Παρότι πρόωρο εκτιμώ ότι εφόσον γίνει αποδεκτή η πρόταση, η τελετή ονοματοδοσίας της δημοτικής βιβλιοθήκης θα αποτελέσει μείζον πολιτιστικό γεγονός για ολόκληρο το νομό και η παρουσία όλων των μαθητών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των σχολείων του δήμου θα συμβάλλει στην λειτουργική σύνδεση της βιβλιοθήκης, εμπλουτισμένης με δικές μας προσπάθειες,  με την εκπαίδευση και την εκπαιδευτική κοινότητα.
Η πρότασή μου αυτή συνάμα ας αποτελέσει και την κινητήρια αφορμή γα να αναβαθμιστεί και εμπλουτιστεί η δημοτική μας βιβλιοθήκη ενώ η αξιοποίησή της και η διασύνδεσή της με τους φορείς της εκπαίδευσης και του πολιτισμού του τόπου μας είναι  έργο που μπορεί να προωθηθεί με την διοικητική αναβάθμισή της μέσω της ενεργοποίησης και αξιοποίησης δημοτών μας που διακρίνονται στον τομέα των γραμμάτων και της τέχνης.
Με τον τρόπο αυτό η «Δημοτική Βιβλιοθήκη Κώστας Λαχάς» θα καταστεί δρώσα κυψέλη πολιτισμού. Και η προτεινόμενη ονοματοδότηση εξυπηρετεί και αυτόν τον σκοπό. Να γίνει αφορμή και αιτία για την αναβάθμισή της.»