Πέμπτη, 23 Μαΐου 2024, 3:38:58 μμ
Πέμπτη, 08 Οκτωβρίου 2009 07:45

Δεκάδες ποδηλάτες στο δήμο Γαλλικού

Όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, πολίτες του Δήμου Γαλλικού ένωσαν την φωνή τους και συμμετείχαν στον παγκόσμιο αγώνα για την προστασία του περιβάλλοντος.  «Το αυτοκίνητο δεν είναι η μόνη λύση…», ήταν το μήνυμα που έστειλαν οι συμμετέχοντες στην Ποδηλατοδρομία – Πεζοπορία που οργάνωσε ο Δήμος Γαλλικού σε συνεργασία με όλους τους τοπικούς συλλόγους, στα δημοτικά διαμερίσματα Καμπάνη, Ν. Σάντα, Γαλλικό και Πεδινό. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου, στα πλαίσια της «Ευρωπαϊκής Εβδομάδας χωρίς αυτοκίνητο», με στόχο να ευαισθητοποιήσει τους δημότες της περιοχής να χρησιμοποιούν λιγότερο το αυτοκίνητο κατά τις μεταφορές τους.


Σε κάθε δημοτικό διαμέρισμα (δ.δ.) η Ποδηλατοδρομία – Πεζοπορία ξεκίνησε στις 11:00 το πρωί και ακολούθησε μια ξεχωριστή διαδρομή. Σε όλους είχαν μοιραστεί προηγουμένως μπλουζάκια, προσφορά του Δήμου Γαλλικού.
Στον Καμπάνη, με αφετηρία το Πάρκο δίπλα στο δημοτικό σχολείο, οι συμμετέχοντες διέσχισαν το μεγαλύτερο τμήμα του κεντρικού δρόμου, εισπράττοντας το χειροκρότημα από όλους. Ακολουθήθηκε μια διαδρομή 6 χλμ. μέχρι το δ.δ. των Μανδρών, όπου πραγματοποιήθηκε μια ολιγόλεπτη στάση και  μοιράστηκαν χυμοί και νερό σε όλους, και επιστροφή.
Στην εκδήλωση συμμετείχε επίσης και ο Ιππικός Όμιλος Περιστερίου, κάνοντας μια εντυπωσιακή εμφάνιση. Ο Δήμαρχος Γαλλικού, Γεώργιος Θεοδωρίδης, συμμετείχε, όχι όμως με ποδήλατο αλλά με άλογο, προτείνοντας έτσι έναν ακόμη εναλλακτικό τρόπο μετακίνησης.
Στη Ν. Σάντα, την σκυτάλη πήραν οι νέοι, οι οποίοι αποτελούσαν την πλειοψηφία των συμμετεχόντων. Η διαδρομή ήταν 2 χλμ. με αφετηρία τον πεζόδρομο στο κέντρο της Ν. Σάντας. Ακολουθήθηκε μια διαδρομή περιφερειακά του χωριού και επέστρεψαν στον πεζόδρομο.
Στο Γαλλικό  ακολουθήθηκε διαδρομή  5 χλμ, η οποία ξεκίνησε από το πάρκο στο Νέο Γαλλικό μέχρι το παλαιό Γαλλικό, διασχίζοντας όλους τους δρόμους του χωριού. Στο τέλος της διαδρομής μοιράστηκαν χυμοί και κεράσματα σε όλα τα παιδία, μια προσφορά του Μ.Π.Σ. Γαλλικού« Ο ΕΧΕΔΩΡΟΣ».
Τέλος, στο Πεδινό η διαδρομή ήταν 2 χλμ, με αφετηρία το πνευματικό κέντρο. Οι συμμετέχοντες διέσχισαν όλο τον κεντρικό δρόμο του δ.δ., καταλήγοντας στο δασύλλιο Πεδινού, όπου πραγματοποίησαν μια μικρή στάση και μοιράστηκαν σε όλους χυμοί και νερό, και επέστρεψαν στην αφετηρία. Τέσσερεις μικροί ποδηλάτες, που τερμάτισαν πρώτοι βραβευτήκαν με ένα αναμνηστικό κύπελλο, προσφορά των τοπικών συλλόγων.
Σε κάθε αφετηρία βρέθηκαν μικροί και μεγάλοι, ποδηλάτες και πεζοπόροι, οι οποίοι  διέδωσαν το μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας Χωρίς Αυτοκίνητο σε κάθε δημότη. Στα δ.δ. του Γαλλικού, Πεδινού και Ν. Σάντας ήταν η πρώτη φορά που πραγματοποιήθηκε τέτοιου είδους εκδήλωση και όλοι συμμετείχαν με μεγάλο ενθουσιασμό και τα παιδιά με  ασυγκράτητη χαρά.
Ο Δήμαρχος σε δηλώσεις του λίγο αργότερα, τόνισε ότι πρέπει σε όλους να γίνει συνείδηση η σωτηρία και η προστασία του περιβάλλοντος, και ότι αυτή πρέπει να ξεκινήσει από τον καθένα ξεχωριστά και από όλους μαζί.
Παρόντες στις εκδηλώσεις ήταν επίσης, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης από όλο τον Δήμο και όλοι οι εκπρόσωποι των τοπικών συλλόγων.