Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024, 1:44:21 πμ
Σάββατο, 27 Σεπτεμβρίου 2008 09:14

Δημοτικό Ωδείο Πολυκάστρου

 Η λειτουργία του Δημοτικού ωδείου Πολυκάστρου είναι πια γεγονός με βάση την απόφαση 76078/2114/5.8.2008 του Υπουργείου Πολιτισμού, που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 1663/β/18.8.2008 και με την οποία χορηγήθηκε η άδεια. Σε μήνυμά του ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Πολυκάστρου, Ευάγγελος Μπαλτάς αναφέρει: «Η φετινή σχολική χρονιά χαρακτηρίζεται από την ίδρυση και λειτουργία του Δημοτικού Ωδείου Πολυκάστρου. Μια επιθυμία της Διοίκησης του Κέντρου Πολιτισμού, που έγινε πράξη, θέτοντας έτσι ως πολιτιστική προτεραιότητα την μουσική εκπαίδευση.
Το Δημοτικό Ωδείο Πολυκάστρου καλείται να ανταποκριθεί στις καλλιτεχνικές αναζητήσεις των νέων μας, πάντα με σεβασμό στον πολιτισμό.
Σκοποί του Ωδείου είναι η παροχή μουσικής εκπαίδευσης και παιδείας, όπως και η διάδοση της ποιοτικής μουσικής στο ευρύτερο κοινό της πόλης και όχι μόνο.
Καθηγητές, σπουδαστές, μετακαλούμενοι καλλιτέχνες, εμφανίσεις, σεμινάρια και μουσικά σύνολα θα παρεμβαίνουν θετικά στα μουσικά δρώμενα.
Οι σκοποί αυτοί θα επιτευχθούν, με συνεχή αξιολόγηση των πεπραγμένων και παρακολούθηση - ανάλυση των αλλαγών που πραγματοποιούνται στην κοινωνία και στην εκπαίδευση στην Ελλάδα και στον κόσμο, ώστε να προσαρμόζονται συνέχεια σ' ένα περιβάλλον με συχνά απρόβλεπτες αλλαγές.
Όλα τα παραπάνω χρειάζονται αφ' ενός καλή συνεργασία και ομοψυχία εκπαιδευτικού προσωπικού και Διεύθυνσης και αφετέρου κατανόηση και στήριξη από την πλευρά της διοίκησης.
Ως Καλλιτεχνικός Διευθυντής, ευχαριστώ το Κέντρο Πολιτισμού για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε να μου αναθέσει την Οργάνωση και Διεύθυνση του Δημοτικού Ωδείου Πολυκάστρου».
Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Πολυκάστρου, Δημήτριος Σμυδάκης Δημήτριος, αναφέρει:
«Το Δημοτικό Ωδείο αποτελεί έναν πολιτιστικό φορέα μέσω του οποίου η Τοπική Αυτοδιοίκηση παρέχει μουσική παιδεία στις νέες και τους νέους του τόπου μας.
Το Ωδείο είναι μια εγγύηση του Δήμου Πολυκάστρου για οργανωμένη και πιστοποιημένη Μουσική Παιδεία, που οι αυριανοί πολίτες αυτού του τόπου θα έχουν ως εφόδιο για να αντιμετωπίσουν με δημιουργικό όραμα τη μουσική του αύριο, έχοντας εμπιστοσύνη στις αξίες της κλασσικής μουσικής καλλιέργειας που αποκτήθηκαν με θεωρητική και εμπειρική γνώση.
Ο Δήμος Πολυκάστρου ενίσχυσε αυτήν την πολιτιστική προσπάθεια και προχώρα με σταθερά βήματα. Το Δημοτικό Ωδείο είναι πλέον γεγονός, διευρύνοντας τους πνευματικούς ορίζοντες όλων των πολιτών. Με πυξίδα τους νέους προχωρούμε προς την πρόοδο».
Ο Πρόεδρος του Δ.ΚΠ.Π., Άγγελος Αναστασιάδης, σημειώνει:
«Η αρχή κάθε προσπάθειας, ως αξίωμα, αποτελεί το ήμισυ του παντός. Η ίδρυση και αναγνώριση του Δημοτικού Ωδείου Πολυκάστρου είναι ευόδωση μιας εκ των προσπαθειών της Διοίκησης του Δημοτικού Κέντρου Πολιτισμού και Πληροφόρησης Πολυκάστρου για την κάλυψη δημιουργικών αναζητήσεων των νέων μας.
Η επιτυχής λειτουργία του Δημοτικού Μουσικού Ωδείου Πολυκάστρου αποτελεί μία δημιουργική πρόκληση. Έχουμε όλη την καλή διάθεση να εργασθούμε σκληρά για το σκοπό αυτό και καλούμε τους γονείς να στηρίξουν το έργο μας και τα παιδιά να αγκαλιάσουν αυτήν την προσπάθεια.
Διοίκηση και προσωπικό, υποσχόμαστε να προσφέρουμε πολλά, από εσάς εξαρτάται να επιτύχουμε περισσότερα».
Τα τμήματα που θα λειτουργήσουν είναι: πιάνο, αρμόνιο, βιολί, κιθάρα κλασική – ακουστική – ηλεκτρική, πνευστά , drums, αρμονία, ενοργάνωση, αντίστιξη, φούγκα, σύνθεση, σχολή μονωδίας και μελοδραματικής, σχολή διεύθυνσης χορωδίας, χορωδία παιδική – ενηλίκων, έντεχνο τραγούδι, μουσική προπαιδεία, μπαλέτο, μοντέρνος χορός, ζωγραφική, αγιογραφία, φιλαρμονική.
Εγγραφές γίνονται στην γραμματεία του Δημοτικού Ωδείου(κεντρική πλατεία Πολυκάστρου) και ώρες 10:00 – 13:00 και 17:00 – 20:00.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα 23430.20352 και 23430.24166 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..