Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024, 4:05:20 πμ
Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2009 10:43

Δράση “Αγ. Τρύφωνα”

Ο Λαογραφικός Πολιτιστικός Σύλλογος “Άγιος Τρύφων” Γουμένισσας διοργάνωσε και φέτος με μεγάλη επιτυχία τον ετήσιο αποκριάτικο χορό του, στο κέντρο “ΧΑΡΑ” στη Γουμένισσα.
Την έναρξη της εκδήλωσης έκανε ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Αστέριος Τάτσης, ο οποίος παρουσίασε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο και αναφέρθηκε στη συμπλήρωση των 30 χρόνων από την ίδρυση του Συλλόγου.


Ακολούθησαν δύο βραβεύσεις, η πρώτη ήταν του Ευάγγελου Βοσκίδη ο οποίος υπήρξε ο πρώτος πρόεδρος του Συλλόγου και χαρακτηριστικά είπε “Είμασταν μια παρέα τότε και αποφασίσαμε να ιδρύσουμε αυτόν τον Σύλλογο, η πρώτη συνάντηση είχε γίνει σε ένα καφενείο”.
Τον κ. Βοσκίδη βράβευσε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων . Κωνσταντίνος Κιλτίδης ο οποίος τόνισε πόσο σημαντικό είναι να βραβεύεται ένας άνθρωπος που υπήρξε ο πρώτος πρόεδρος μετά από 30 χρόνια και αναφέρθηκε στην εξαιρετική δουλειά που κάνει το τωρινό Δ.Σ.
Η δεύτερη βράβευση ήταν του κ. Πασχάλη Παπαπαναγιώτου ο οποίος βραβεύτηκε για την οικονομική συνεισφορά όλα αυτά τα χρόνια στον Σύλλογο και ευχαρίστησε το Δ.Σ. για τη βράβευση αυτή. Τον κ. Παπαπαναγιώτου βράβευσε ο Νομάρχης Κιλκίς κ. Ευάγγελος Μπαλάσκας.
Η ατμόσφαιρα ήταν συναισθηματικά φορτισμένη.
Στη συνέχεια τα δύο μικρά χορευτικά τμήματα του Συλλόγου χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς από την Ανατολική Ρωμυλία και έκλεψαν τις εντυπώσεις του κόσμου. Μετά το τέλος των χορευτικών παραστάσεων οι υπεύθυνες των χορευτικών τμημάτων κ. Μαρία-Βασιλική Μαχαλέμπαση και Μάνια Τραχανίδου προσέφεραν στην χοροδιδάσκαλο κ. Αικατερίνη Κούπανη μια ανθοδέσμη.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κωνσταντίνος Κιλτίδης, ο βουλευτής Γεώργιος Φλωρίδης, ο νομάρχης Κιλκίς Ευάγγελος Μπαλάσκας, ο δήμαρχος Γουμένισσας κ. Στυλιανός Παπαπαναγιώτου, ο γεν. γραμ. κ. Δημήτριος Μακρής, οι αντιδήμαρχοι Γουμένισσας Γεώργιος Θεοδωρίδης και Μαρία Παλάνη, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Αθανάσιος Τζούρτζος, δημοτικοί σύμβουλοι, ο Αστυνομικός Διευθυντής Κιλκίς Ιωάννης Πέστριβας, ο διοικητής το Τμήματος Ασφαλείας Γιαννιτσών Δημήτριος Μπαντουβάκης, ο διευθυντής του Γυμνασίου Γουμένισσας Ευάγγελος Ζιέλκας, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθανάσιος Τραχανίδης, το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Γουμένισσας “Οι Παίονες” και το Δ.Σ. του Ορειβατικού Συλλόγου Γουμένισσας.
Την επόμενη μέρα, για πρώτη φορά γιορτάστηκε στο εκκλησάκι του Αγίου Τρύφωνα η Καθαρά Δευτέρα, με φασολάδα και σαρακοστιανά εδέσματα, παρουσία πλήθους κόσμου. Οι κυρίες Βάσω Λαμποπούλου, Ντίνα Μήτσα, Μαρία Στριτσίου, Χρυσούλα Μακρή, Έλσα Τάτση, οι κύριοι Νίκος Λαμπόπουλος, Κώστας Τραχανίδης, Χρήστος Στριτσίδης, Δημήτριος Μουστάκας και οι μικροί μας σερβιτόροι Γιάννης Τάτσης, Σοφία Χατζηστογιάννη και Θωμάς Δέλιος στην ετοιμασία και ολοκλήρωση της εκδήλωσης.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο δήμαρχος Γουμένισσας Στυλιανός Παπαπαναγιώτου, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ιωάννης Αλίρης και Αλέξανδρος Κουσιδώνης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αντώνιος Σαμαράς, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Αθανάσιος Τζουρτζος και ο διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας Γιαννιτσών Δημήτριος Μπαντουβάκης.
“Τέλος θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους δωροθέτες και τους χορηγούς, όλους αυτούς που μας στηρίξανε και μας βοηθήσανε για να ολοκληρωθούν αυτές οι δύο εκδηλώσεις” αναφέρεται σε ανακοίνωση του συλλόγου..