Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024, 8:27:03 πμ
Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2010 18:48

Δράση “Αγ. Τρύφωνα”

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος "Άγιος Τρύφων" Γουμένισσας συμμετείχε σε μια σειρά εκδηλώσεων αναδεικνύοντας την παράδοση, τα ήθη-έθιμα και τον πολιτισμό. Στις 16.5.2010 συμμετείχε με τα δύο παιδικά του τμήματα στο φεστιβάλ παραδοσιακών χορών στο Καλαμπάκι Δράμας μαζί με άλλους 22 συλλόγους απ’ όλη την Ελλάδα, όπου και απέσπασε το θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα του κόσμου τόσο για τις χορευτικές φιγούρες όσο και για την άριστη εμφάνιση των παραδοσιακών φορεσιών.

Στις 18.5.2010 σε ανταπόδοση της φιλοξενίας ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. υποδέχθηκαν στην όμορφη Γουμένισσα την Αντιδήμαρχο κ. Σερέτη Κατερίνα, τον πρόεδρο και τα μέλη του ΚΑΠΗ Καλπακίου Δράμας όπου ξεναγήθηκαν στην Ιερά Μονή της Γουμένισας, στο Μοναστήρι των Αγίων Ραφήλ, Νικολάου και Ειρήνης στην Γρίβα και στο Οινοποιείο "Κτήμα Τάτση". Στο τέλος της ξενάγησης η Ανιδήμαρχος, ο Πρόεδρος και τα μέλη του ΚΑΠΗ χάρισαν μια εικόνα της Αγίας Φωτεινής στον πρόεδρο για την άριστη υποδοχή, ξενάγηση και φιλοξενία και ανανέωσαν το ραντεβού για την Γιορτή Καλαμποκιού στις 31.7.2010 στο Καλαμπάκι Δράμας.
Στις 22.5.2010 το μεγάλο χορευτικό τμήμα συμμετείχε στις πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Λειβαδιά Σερρών μαζί με άλλους Συλλόγους, όπου χόρεψαν χορούς της Ανατολικής Ρωμυλίας με την ορχήστρα του Θύμιου Γκογκίδη.
Στις 24.5.2010 ο πρόεδρος και το Δ.Σ. συμμετείχαν στις θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις του Ιερού Ιδρύματος "Αγία Τριάδα" στην Λειβαδίτσα Ραχώνας Ν. Πέλλης.
Στις 30.5.2010 σύσσωμο το Δ.Σ. και αντιπροσωπεία χορευτών με το λάβαρο του Συλλόγου παρευρέθηκαν στην εκδήλωση μνήμης για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης στις Καστανιές Ν. Κιλκίς.
Ο πρόεδρος κ. Αστέριος Τάτσης και το Δ.Σ. θέλουν να ευχαριστήσουν θερμά τον Δήμαρχο Καλαμπακίου Δράμας κ. Γεωργιτσόπουλο, την αντιδήμαρχο Καλαμπακίου Δράμας κ. Κατερίνα Σερέτη, τον πρόεδρο και τα μέλη του ΚΑΠΗ Καλαμπακίου Δράμας, την πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλαμπακίου Δράμας κα Αθανασία Θεοδωρίου, όλο το Δ.Σ. και τους συνοδούς, την δήμαρχο Αξιουπόλεως κ. Σόνια Συμεωνίδου, την πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Λειβαδιάς Σερρών κ. Αικατερίνη Δούκα και το Δ.Σ. για την άριστη υποδοχή και φιλοξενία στην εκεί διαμονή μας.