Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2021, 8:33:46 μμ
etpa
Δευτέρα, 03 Δεκεμβρίου 2007 04:25

Δράση “Αγ. Τρύφωνα”

Συντάκτης:
Ο Σύλλογος “Άγιος Τρύφων” ανταποκρίθηκε στη πρόσκληση του “Συλλόγο Γουμενισσιωτών κατοίκων Θεσσαλονίκης” να συμμετάσχει στο 2ήμερο Επιστημονικό Συνέδριο,  που έγινε στη Γουμένισσα στις 24 και 25 Νοεμβρίου με θέμα “Γουμένισσα, ιστορία, τέχνη, παράδοση”.

Εισηγητής ήταν ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Αστέριος Τάτσης με θέμα: “Ήθη και έθιμα της Ανατολικής Ρωμυλίας.
Στις 16-17-18 Νοεμβρίου, ο Σύλλογος πραγματοποίησε 3ήμερη εκδρομή στη Βουλγαρία (Φιλιππούπολη, Στενήμαχο, Άνω Βοδενά, Σόφια, Μπάτσκοβο). Απώτερος σκοπός ήταν η επίσκεψη στα πάτρια εδάφη.
Η ανταπόκριση των εκδρομέων ήταν σημαντική και η συναισθηματική φόρτιση μεγάλη, καθώς άτομα  ηλικίας 75-80 ετών, κρατώντας φωτογραφίες στα χέρια αντίκριζαν για πρώτη φορά τα σπίτια των προγόνων τους. Κάποια από αυτά διασώζονται μέχρι και σήμερα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, το σπίτι των γονιών του Δημάρχου Γουμένισσας κ. Στέλιου Παπαπαναγιώτου, που συμμετείχε στην εκδρομή, το οποίο παραμένει αναλλοίωτο.
Την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου ο Σύλλογος οργανώνει γιορτή της τρίτης ηλικίας, με τη συμμετοχή της ορχήστρας του Θύμιου Γκογκίδη, στο κέντρο “Χαρά”, στις 12.00 το μεσημέρι, με ελεύθερη είσοδο.
Ο πρόεδρος και το Δ.Σ. ευχαριστούν τον πρόεδρο κ.Καμπά και το Δ.Σ. του συλλόγου Γουμενισσιωτών για την πρόσκληση συμμετοχής στο συνέδριο, τον προεδρεύοντα κ. Ευάγγελο Ίντο, τους εκδρομείς και το τουριστικό γραφείο Kriezis Travel.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου, έκανε εις μνήμη της Σμαραγδής Παπαπαναγιώτου (επί σειρά ετών γραμματέα του Συλλόγου), επιμνημόσυνη δέηση στο εκκλησάκι τυ Αγίου Τρύφωνα.