Τρίτη, 21 Μαΐου 2024, 1:51:07 πμ
Παρασκευή, 01 Απριλίου 2011 17:39

Δράση Ορειβατικού Συλλόγου Κιλκίς

oreivatikos-kilkis
Το τριήμερο 25 -26 -27 Μαρτίου 2011, ο Ο.Σ. Κιλκίς με 24 μέλη και φίλους του (2 ήταν από Δράμα) πραγματοποίησε εξόρμηση στα Ζαγοροχώρια, με αφετηρία το Μικρό Πάπιγκο και με 2 διανυκτερεύσεις στο καταφύγιο της Αστράκας στα 1.930μ. Η εξόρμησή μας ξεκίνησε νωρίς το πρωί της Παρασκευής 25 Μαρτίου από την πλατεία Ειρήνης και κινούμενοι με τα οχήματά μας καταλήξαμε μετά από ταξίδι 4 περίπου ωρών στο Μικρό Πάπιγκο. Παρκάραμε τα οχήματα και ξεκινήσαμε την ανάβαση για το καταφύγιο της Αστράκας που βρίσκεται στον αυχένα που σχηματίζουν οι κορυφές Αστράκα και Λάπατος στα 1.930μ. υψόμετρο.
Η ανάβαση διήρκεσε 3 ώρες, στο τελευταίο κομμάτι πριν το καταφύγιο συναντήσαμε και χιόνια. Ξεκουραστήκαμε λίγο στο καταφύγιο και μετά συνεχίσαμε για τη Δρακόλιμνη όπου φτάσαμε μετά από 1,5 ώρα. Τη βρήκαμε παγωμένη, μάλιστα σταθήκαμε και πάνω της, απολαύσαμε τη θέα, βγάλαμε φωτογραφίες και επιστρέψαμε στο καταφύγιο αφού είχε νυχτώσει.
Τακτοποιηθήκαμε όλοι, 4 μέλη μας κοιμήθηκαν σε αντίσκηνα απ' έξω. Την επομένη το πρωί ξεκινήσαμε νωρίς για τη Γκαμήλα (υψ. 2.497μ.) στην οποία φτάσαμε μετά από 3 ώρες σε μια διαδρομή μόνο με χιόνια άλλοτε σκληρά και άλλοτε μαλακά. Η θέα εκπληκτική, απέναντι ο Σμόλικας, η Τραπεζίτσα, στο βάθος αριστερά η Κόνιτσα, πίσω μας η Αστράκα.
Στην επιστροφή, 2 μέλη μας μαζί με το φίλο μας το Λάζαρο από τη Δράμα, αποφάσισαν να επιχειρήσουν να ανεβούν και στην Αστράκα (υψ. 2.436μ.)  και τα κατάφεραν άξιοι επαίνου καθώς ήταν μεγάλη διαδρομή. Αξίζει επίσης, να σημειώσουμε τον καταπληκτικό καιρό που είχαμε και τις τρεις ημέρες παρ' όλο το κρύο, με τον ήλιο να λάμπει και να ζεσταίνει την ημέρα.
Την Κυριακή αφού ευχαριστήσαμε το διαχειριστή του καταφυγίου, τον Γιώργο και την ομάδα του για τη φιλοξενία και την περιποίησή τους, πήραμε τα πράγματά μας και κατεβήκαμε στο Μικρό Πάπιγκο απ' όπου πήραμε τα οχήματα και μεταβήκαμε στο Μέτσοβο για τα ..."περαιτέρω".

ΜΟΝΟΗΜΕΡΗ
ΕΚΔΡΟΜΗ
ΓΙΑ RAFTING 
Την Κυριακή 10 Απριλίου  2011 έχει προγραμματιστεί  μονοήμερη εξόρμηση για ράφτινγκ, στον ποταμό Μογλενίτσα (Αλμωπαίο) του Νομού Πέλλας. Θα παρακαλούσαμε να μας δηλώσετε το ενδιαφέρον σας το συντομότερο δυνατό, ώστε να προβούμε ανάλογα στις απαραίτητες κρατήσεις. Απαραίτητος ατομικός εξοπλισμός είναι: δεύτερο ζευγάρι παπούτσια, δεύτερο σετ ρούχων.
Εάν περισσέψει χρόνος, που πάντα περισσεύει, θα οργανώσουμε και μια δεύτερη δραστηριότητα (π.χ. τοξοβολία, κ.ά.)
Αρχηγός εκδρομής:  Ασλανίδης Νίκος (6946332913). Εκκίνηση: Το πρωί της Κυριακής 10 Απριλίου στις 7:30π.μ. από την πλατεία Ειρήνης. Κόστος συμμετοχής: για το ράφτινγκ 45 € το άτομο συμπεριλαμβανομένου και του φαγητού. Δηλώσεις συμμετοχής στον αρχηγό της εκδρομής και  στο τηλέφωνο του Συλλόγου,  2341020842 (Τρίτη και Παρασκευή 6:30-9:00).