Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024, 1:05:15 πμ
Παρασκευή, 13 Ιουνίου 2008 15:06

Δραστηριότητες “Αγίου Τρύφωνα”

Τον απολογισμό των δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων που συμμετείχε παρουσιάζει ο σύλλογος “Αγιος Τρύφωνας” της Γουμένισσας με ανακοίνωση του διοικητικού συμβουλίου. που έχει ως εξής:
Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου “Άγιος Τρύφων” προσέθεσε ζωντάνια στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου. Για δεύτερη συνεχόμενη φορά παρέλασαν δύο χορευτικά τμήματα, εφηβικό και παιδικό, παρασέρνοντας τον κόσμο σε ένα ζεστό παρατεταμένο χειροκρότημα.

Στο τέλος της παρέλασης ο Δήμαρχος παρέθεσε δεξίωση, όπου παρευρέθη σύσσωμο το Δ.Σ. και δέχτηκε τα συγχαρητήρια του Δημάρχου, του πατέρα Νικόδημου και άλλων φορέων.
Στις 4-5-6 Απριλίου 2008 πραγματοποιήθηκε το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ανατολυκορωμυλιωτών με θέμα “Ιστορία και Πολιτισμός”, στην Κομοτηνή. Το Σύλλογο εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος Τάτσης Αστέριος, η Γραμματέας Κύρου Κυριακή και το τακτικό μέλος Ρήτος Στέργιος ως σύνεδροι, και ο ταμίας Βοσκίδης Απόστολος σαν μέλος της ΠΟΣΑΡ.
Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, ο σύλλογος είχε την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με άλλους συλλόγους ανταλλάσοντας στοιχεία για την  ιστορία τους. Στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής παρέλασε το χορευτικό τμήμα Γυμνασίου-Λυκείου ενώ αργότερα ο κόσμος απόλαυσε τις χορευτικές φιγούρες 20 Συλλόγων από όλη την Ελλάδα.
Η δεύτερη παράσταση ήταν στο Ξενοδοχείο “Αρκάδια” παρουσία όλων των συνέδρων και πλήθος κόσμου. Συγκεκριμένα ήταν όλοι οι σύνεδροι , δήμαρχοι περιοχών και βουλευτές. Το χορευτικό για ακόμη μία φορά έκλεψε την παράσταση με το χαμόγελο, τη διάθεση και τις χορευτικές φιγούρες που δείξανε στον κόσμο, ήταν κάτι το αξέχαστο. Τα σύγχαρητήρια και τα εύσημα του κόσμου ήταν ανεπανάληπτα με αποτέλεσμα ο Δήμαρχος Μαρώνειας να καλέσει το χορευτικό στο φεστιβάλ πυ διοργανώνει στις 12-12/8/08, για μια βραδιά με όλα τα χορευτικά τμήματα. Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αστέριος Τάτσης αποδέχτηκε την πρόταση.
Την Κυριακή 6-4-2008 στο ξενοδοχείο “Αρκάδια” έγινε ο απολογισμός του Συνεδρίου και μετά εκλογή του νέου Δ.Σ. της ΠΟΣΑΡ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Ανατολικορωμυλιωτών). Στο 11μελές συμβούλιο εκλέχτηκε και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αστέριος Τάτσης.

Αιμοδοσία
Στις 6-4-2008 πραγματοποιήθηκε η αιμοδοσία του Συλλόγου στα γραφεία, όπου η προσέλευση του κόσμο ήταν μεγάλη για μια ακόμη φορά. Νέοι αιμοδότες σε ηλικία. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους αυτούς τους ανθρώπους ειδικά στους αιμοδότες που στηρίζουν χρόνια το Σύλλογο.
Το Σάββατο 12-4-2008 το Δ.Σ. αποδέχτηκε την πρόσκληση του Δημάρχου Γουμένισσας για να συμμετάσχει στην Αδελφοποίηση της Γουμένισας Καλαβρύτων με την δική μας Γουμένισσα.
Εμφανίστηκε το χορευτικό τμήμα  του Λυκείου τόσο στο Κέντρο Νεότητας όσο και στο κοσμικό κέντρο “Αυγή”.
Στις 24-4-2008 Ημέρα Πάσχα το Δ.Σ. επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Γουμένισσας, προσφέροντας δώρα στο Νοσηλευτικό προσωπικό και τους ασθενείς γιατί δεν ξεχνάμε τους ανθρώπους που υποφέρουν.
Στις 30-4-2008 για πρώτη φορά το Δ.Σ. και συγκεκριμένα η επιτροπή χορευτικών και η χοροδιδάσκαλος διοργάνωσαν μια εκδήλωση για όλα τα χορευτικά τμήματα -το τσούγκρισμα των αυγών όπου στον κάθε χορευτή δόθηκε και ένα αναμνηστικό δώρο.
Στις 1-5-2008 τα χορευτικά τμήματα εφήβων συμμετείχαν στο χορευτικό φεστιβάλ του Δήμου Γιαννιτσών στο Δ.Δ. Αμπελιών, με μεγάλη επιτυχία.
Στις 1-6-2008 για πρώτη φορά στη Γουμένισσα γιορτάστηκε η εκδήλωση για την Άλωση της Κωνσταντινουπόλεως με την συμμετοχή 20 Συλλόγων του Νομού Κιλκίς. Έγινε επιμνημόσυνη δέηση στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου όπου παρέστη ο Μητροπολίτης Γουμένισσας κ.κ. Δημήτριος, Άγιοι Πατέρες. Στη συνέχεια της εκδήλωσης στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Γουμένισσας την έναρξη την έκανε η Γραμματέας του Συλλόγου Κυριακή Κύρου όπου καλωσόρισε τους παρευρισκομένους και αναφέρθηκε στην εκδήλωση της ημέρας, καθώς κάλεσε στο βήμα να απευθύνουν ένα χαιρετισμό -ο Μητροπολίτης Γουμένισσας κ.κ. Δημήτριο, ο Βουλευτής κ. Τσιτουρίδης, ο Αντιδήμαρχος κ. Τρέγκας, ο Νομάρχης κ. Μπαλάσκας, ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου κ. Παύλος Τονικίδης κ.α.
Ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο κ. Ίντος Χρήστος ενώ εμφανίστηκε και η χορωδία του Δήμου Μεγάλου Αλεξάνδρου Πέλλας με μαέστρο τον κ. Αντώνη Παπαδόπουλο που είπαν επίκαιρα τραγουδια για την Άλωση.
Στο τέλος της εκδήλωσης το Δ.Σ. παρέθεσε δεξίωση σε όλους τους παρευρισκομένους. Έδωσε από ένα αναμνηστικό δώρο μια εικόνα του Αγίου Τρύφωνα με το λογότυπο του Συλλόγου στους κ. Χρήστο Ίντο, Αντώνιο Παπαδόπουλο και Παύλο Τονικίδη.

Ευχαριστήρια
Ο πρόεδρος και το Δ.Σ. θέλουν να συγχαρούν για μια ακόμη φορά και να ευχαριστήσουν:
- Τους χορευτές γιατί πραγματικά αξίζουν πολλά και έχουν ανεβάσει το Σύλλογο σε πολύ μεγάλο επίπεδο.
- Τους γονείς για την κατανόηση
- Τον πρόεδρο της ΠΟΣΑΡ κ. Μινούδη και το υπόλοιπο συμβούλιο για την πρόσκληση και την τιμή που κάνανε για να παρευρεθεί το χορευτικό τμήμα στο συνέδριο. (ήταν ένα από τα 18 τμήματα Πανελλαδικά)-(Συμμετοχή των Συλλόγων στο Συνέδριο 86).
- Για την άριστη φιλοξενία των συνέδρων όσο και των χορευτικών τμημάτων.
- Τους χορηγούς της Αιμοδοσίας Σοφία Σαμαρά (φαρμακείο), Γεωρία Κρομλίδου (αρτοποιία), Κωνσταντίνα Πετσακούκη (κέτεριγκ), Χρήστο Ιωακειμίδη (“Διατηρητέο”), Δημήτρη Λαϊνα (αρτοποιία)
- Το Νοσηλευτικό προσωπικό προσωπικό του Νοσοκομείου Γουμένισσας
- Τον Πρόεδρο και το Δ.Σ. του Πολιτιστικου Συλλόγου Αμπελιων για την πρόσκληση τους
- Τον χορηγό της εκδήλωσης για την Άλωση κ. Παύλο Τονικίδη, πρόεδρο του Εμπορικού Επιμελητηρίου
- Τον πρόεδρο και το Δ.Σ. του εμπορικού Συλλόγου Γουμένισσας κ. Σάκη Τραχανίδη
- Τον ομιλητή κ. Χρήστο Ίντο
- Την χορωδία του Δήμου Μ. Αλεξάνδρειας Πέλλας και τον μαέστρο Αντώνη Παπαδόπουλο
- Όλους τους Συλλόγους που παρευρεθηκαν
- Τον Μητροπολίτη Γουμένισσας κ. Δημήτριο και τους Άγιους Πατέρες
- Τον κ. Ζιέλκα, Διευθυντή Γυμνασίου
- Τον κ. Νέστωρα Βαλκάνη, καθηγητή Γυμναστικής
- Την εκπαιδευτικό Άννα-Μαρία Καλαϊτζίδου
- Τους οινοποιούς Τάτση, Αϊδαρίνη, Μπουτάρη, Ζέγλη, Χατζιβαρύτη
- Την Δημοτική Αρχή
- Τον Αντιδήμαρχο Γουμένισσας κ. Τρέγκα
- Τον επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Αθ. Τζούρτζο
- Τον κ. Ευάγγελο Ζάικο
- Την κάβα ποτών, Χάρη Μαυροματίδη
- Και όλες τις γυναίκες-μέλη του Συλλόγου που ετοιμάσανε τον μπουφέ με πλούσια παραδοσιακά εδέσματα για τον κόσμο
- Την TV 4Ε για την ζωντανή κάλυψη της εκδήλωσης
Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ στην χοροδιδάσκαλο κ. Κούπανη γιατί όλα αυτά τα θετικά σχόλια που ακούγονται για τα χορευτικά τμήματα είναι δημιούργημα και επίτευγμα δικό της. Οι ώρες που αφιερώνει είναι πολλές. Η διάθεση και η όρεξη που έχει είναι ένας θετικός παράγοντας στο να λειτουργήσουν σωστά όλα τα χορευτικά τμήματα.