Σάββατο, 25 Μαΐου 2024, 11:22:22 μμ
Σάββατο, 29 Μαρτίου 2008 04:23

Δραστηριότητες Συλλόγου Αγ. Τρύφωνα Γουμένισσας

Πλούσια ήταν η δράση του Πολιτιστικού Συλλόγου “Άγιος Τρύφων” Γουμένισσας στο πρώτο τρίμηνο της χρονιάς. Συγκεκριμένα: Στις 13.1.2008 έγινε η κοπή βασιλόπιτας του Συλλόγυ παρουσία κόσμου. Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αστέριος Τάτσης  αναφέρθηκε στους στόχους της νέας χρονιάς που είναι η κατασκευή αίθουσας και η αγορά φορεσιών για τα μικρά χορευτικά. Στην παρουσία των ανθρώπων που βοήθησαν τον Σύλλογο με οποιαδήποτε τρόπο. Στα μικρά χορευτικά τμήματα που η συμμετοχή τους είναι μεγάλη.

Στη συνέχεια έγινε ο απολογισμός δραστηριοτήτων και ο οικονομικός απολογισμός από τη γραμματέα του Συλλόγου κ. Κύρου Κυριακή και από τον ταμία κ. Βοσκίδη Απόστολο.
Ο Πρόεδρος κάλεσε τους αντινομάρχη κ. Αμανατίδη Αναστάσιο και δήμαρχο Γουμένισσας κ. Παπαπαναγιώτου Στέλιο να απευθύνουν ένα χαιρετισμό όπου ο καθένας αναφέρθηκε στα πολιτιστικά δρώμενα καθώς και την κοινή τους γραμμή να στηρίξουν την προσπάθεια του Δ.Σ. στους στόχους που έχει βάλει.
Μεταξύ των παρευρισκομένων βρέθηκαν και οι αντιδήμαρχος κ. Τρέγκας, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Καπουτζής, ο υπεύθυνος πολιτιστικών κ. Κουσιδώνης και οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Γραμματικός και ο κ. Τζούρτζος επικεφαλής της μειοψηφίας.
Στις 27.1.2008 τα χορευτικά τμήματα έκοψαν τη βασιλόπιτα τους παρουσία κόσμου και Δ.Σ. και τη χοροδιδάσκαλο κ. Κούπανη. Στους τυχερούς δόθηκαν από ένα αναμνηστικό δώρο.
Στις 1.2.2008 έγινε η μεγαλύτερη εκδήλωση του συλλόγου το “Κουρμπάνι” παρουσία πλήθους κόσμου και επίσημων προσκεκλημένων.
Στις 24.2.2008 έγινε ο παιδικός αποκριάτικος χορός  που σημείωσε μεγάλη επιτυχία. Η προέλευση του κόσμου ήταν μεγάλη όχι μόνο σε μικρές ηλικίες αλλά παρευρέθηκαν και πολλοί μεγάλοι και το γλέντι κράτησε μέχρι τις 22.00 το βράδυ.
Στις 2.3.2008 ο σύλλογος  πραγματοποίησε εκπαιδευτική εκδρομή στα χορευτικά τμήματα Λυκείου-Γυμνασίου παρουσία του Δ.Σ.
Η επόμενη εκδήλωση ήταν στις 9.3.2008 όπου πραγματοποιήθηκε ο αποκριάτικος χορός του συλλόγου με πολλές εκπλήξεις κα πλούσια δώρα.
Στις 4-5 και 6-4-2008 ο σύλλογος συμμετέχει στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Θρακιωτών που γίνεται στην Κομοτηνή.
Στις 6.4.2008 γίνεται η αιμοδοσία του συλλόγου στα γραφεία με ώρα έναρξης 10.00 το πρωί.
Στις 9.3.2008 πραγματοποιήθηκε ο ετήσιος Αποκριάτικος χορός του συλλόγου παρουσία πλήθους κόσμου. Η Γραμματέας του Συλλόγου κ. Κύρου Κυριακή καλωσόρισε τους παρευρισκομένους και τους ευχήθηκε χρόνια πολλά  Στη συνέχεια ο  πρόεδρος  κ. Τάτσης Αστέριος  αναφέρθηκε στους στόχους του Συλλόγου που είναι από την αρχή της ανάληψης του Δ.Σ.  η κατασκευή αίθουσας και αγορά παιδικών φορεσιών. Κάλεσε να απευθύνουν ένα χαιρετισμό και να δεσμευτούν για την κατασκευή αίθουσας, φορεσιών τον δήμαρχο Γουμένισσας και τον αντινομάρχη κ. Γκουντενούδη Χρήστο. Και οι δύο απάντησαν ότι ξεκινάνε οι διαδικασίες έναρξης των εργασιών.  Στη συνέχεια το Δ.Σ. πρόσφερε από μία εικόνα του Αγίου Τρύφωνα χαραγμένο με το λογότυπο του Συλλόγου για την στήριξη και προσφορά τους στο Δήμαρχο Γουμένισσας κ. Παπαπαναγιώτου Στέλιο και στον Αντιπρόεδρο του Συλλόγου κ. Σταύρο Ματζίδη.
Το Δ.Σ. ευχαριστεί όλους τους δωροθέτες για τον ετήσιο χορό. Τους χορυετές, τους γονείς των χορευτών, τον κόσμο που  κατέκλυσε την αίθουσα του κ. Τεπερίδη Σάββα που  κράτησε συντροφιά μέχρι πρωίας. Τη χοροδιδάσκαλο κ. Κούπανη για την άριστη παρουσίαση των τμημάτων και θα θέλαμε να σταθούμε εδώ, στην διάθεση και όρεξη που έχει για την εκμάθηση των χορευτικών.
Παρουσίασε 3 χορευτικών τμήματα, το παιδικό, εφηβικό, Λυκείου με συνολικό αριθμό παιδιών 83. Το Δ.Σ. Μαντρών. Το Δ.Σ. Βαπτιστή.
Στο τέλος ο πρόεδρος κ. Τάτσης για μια ακόμη φορά θέλει να ευχαριστήσει τους συνεργάτες του στο Δ.Σ. κ. Ματζίρη, Βοσκίδη, Γραικού,  Καζέλη, Κύρου, Κουβατσίδη για την άριστη οργάνωση του χορού και την διάθεση για την ανάδειξη του Συλλόγου
Στις 10.3.2008 ο Σύλλογος αποδέχθηκε την πρόταση του Δήμου Γουμένισσας να συμμετέχει με τα χορευτικά τμήματα του στα Κούλουμα της Καθαράς Δευτέρας. Η χοροδιδάσκαλος κ. Κούπανη παρουσίασε 2 χορευτικά τμήματα, του Λυκείου και του Γυμνασίου που κράτησαν συντροφιά στον κόσμο παρασύροντας και αυτούς στο ξέφρενο χορό. Επόμενη συναγωγή: 4-5 και 6-4-2008 στο 1ο Πανεπιστημιακό Συνέδριο Ανατολικής Ρωμυλίας.
Στις 6-4-2008 θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία.