Σάββατο, 18 Μαΐου 2024, 1:41:34 μμ
Τρίτη, 26 Ιουνίου 2012 11:22

‘‘Είναι παντού το ποίημα’’ Αφιέρωμα στο Γιώργο Σεφέρη


seferhs
Το Σάββατο 30 Ιουνίου 2012, στις 8 το βράδυ, στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς ολοκληρώνεται ο 17ος Πανελλήνιος Ποιητικός Διαγωνισμός ‘’Κούρος Ευρωπού’’, που προκήρυξε η ΤΕΧΝΗ, με την απονομή Βραβείων και Επαίνων στους διακριθέντες ποιητές. Της απονομής θα προηγηθεί αφιέρωμα ‘’Είναι παντού το ποίημα’’ στο Νομπελίστα ποιητή μας Γιώργο Σεφέρη.Οι καθηγήτριες του Α.Π.Θ. Ζωή Σαμαρά, Αφροδίτη Σιβετίδου και Μαρία Λιτσαρδάκη θα αναφερθούν στη ζωή και το έργο του μεγάλου Έλληνα ποιητή. Τα Μέλη της Θεατρικής Σκηνής της ΤΕΧΝΗΣ Γ. Δουλκερίδου, Ι. Ρούσσου, Π. Χαραλαμπίδου, Γ. Ιωαννίδου, Θ. Γουλτίδης, Στ. Γκιόγκης, και Οδ. Φραγγελάκης θα αποδώσουν αποσπάσματα από το έργο του μεγάλου δημιουργού.
Ο Παύλος Δανελάτος θα έχει την καλλιτεχνική και σκηνοθετική επιμέλεια του αφιερώματος.
Αμέσως μετά το αφιέρωμα θα ακολουθήσει η διαδικασία της απονομής των Βραβείων και των Επαίνων στους διακριθέντες στο 17ο Πανελλήνιο Ποιητικό Διαγωνισμό ‘’Κούρος Ευρωπού’’, που σαν εδραιωμένος, καθιερωμένος και καταξιωμένος θεσμός, φέρνει το Κιλκίς σε επικοινωνία με όλα τα διαμερίσματα της Ελλάδας.
Η φετινή συμμετοχή ποιητών στο διαγωνισμό ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Οι συλλογές ποιημάτων που παρέλαβε η ΤΕΧΝΗ έφθασαν τις 127. Το επίπεδό τους, κατά την Κριτική Επιτροπή, ήταν πολύ υψηλό, έως άριστο.
Συλλογές ήλθαν από Θράκη, Μακεδονία, Ήπειρο, Θεσσαλία, Στερεά, Πελοπόννησο, Κρήτη, νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου Πελάγους, αλλά και από Έλληνες του εξωτερικού, Κύπρο Γερμανία, Αλβανία.
Στα 17 χρόνια του θεσμού το ενδιαφέρον των Ελλήνων λογοτεχνών υπήρξε αμείωτο, γεγονός που αποδεικνύει τη σοβαρότητά του και την εμπιστοσύνη των μετεχόντων στην αντικειμενικότητα και τα αξιοκρατικά κριτήρια της Κριτικής Επιτροπής.
Όπως κάθε χρόνο, ο θεσμός τελεί υπό την αιγίδα του ΥΠ.ΠΟ.Τ. και τη στηρίζουν, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, οι Δήμοι Κιλκίς και Παιονίας και το Επιμελητήριο Κιλκίς. Χορηγός της φετινής εκδήλωσης είναι τα ΟΠΤΙΚΑ ΚΟΝΤΕΣΙΔΟΥ.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Υπότιτλος: Απονομή Βραβείων και Επαίνων 17ου Πανελλήνιου Ποιητικού Διαγωνισμού ‘‘Κούρος Ευρωπού’’