Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024, 6:44:58 πμ
Πέμπτη, 04 Μαρτίου 2010 11:46

Εκδηλώσεις καρναβαλιού

Για τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ρυζίων οι εκδηλώσεις καρναβαλιού άρχισαν από τις 23 Ιανουαρίου, όταν το μικτό χορευτικό τμήμα ενηλίκων ταξίδεψε στον Τύρναβο και συμμετείχε στην έναρξη των καρναβαλικών εκδηλώσεων του ομώνυμου Δήμου. Την Τσικνοπέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, το παιδικό τμήμα παρουσίασε το δρώμενο της «Μπαμπόγριας» στην Αξιούπολη, ενώ τμήμα μεταμφιεσμένων γυναικών έπλεξαν το γαϊτανάκι.


Την Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου, το τμήμα ενηλίκων πήρε μέρος στην αποκριάτικη εκδήλωση του Δήμου Μενεμένης.
Αποκορύφωμα των εκδηλώσεων ήταν το Ρυζιώτικο καρναβάλι, στις 14 Φεβρουαρίου. Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες το κέφι και το μεράκι των καρναβαλιστών δεν πτοήθηκε.
Καλεσμένοι ήταν το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Μενεμένης και η αντιδήμαρχος κα Αφροδίτη Ναλμπαντίδου, ο Περιβαλλοντικός Πολιτιστικός Σύλλογος Μεσιάς «Αλέξανδρος Βυζάντιος», ο Μουσικός Πολιτιστικός Σύλλογος Ευρωπού, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κούπας και η Πολιτιστική Εταιρεία Πηγής.
Υπό βροχή οι μασκαράδες όλων των παραπάνω συλλόγων και του Πολιτιστικού Συλλόγου Ρυζίων, παρέλασαν στον κεντρικό δρόμο του χωριού και κατέληξαν στην αυλή του σχολείου. Εκεί με τους ήχους παραδοσιακής μουσικής χόρεψαν, αψηφώντας την επίμονη βροχή.
Επειδή η εκδήλωση δεν ήταν δυνατόν να ολοκληρωθεί στην αυλή του σχολείου, ο σύλλογος ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους και ευχήθηκε καλή Σαρακοστή σε όλους.
Ακολούθησε μία μικρή φιλοξενία για τους καλεσμένους συλλόγους και τους επίσημους στην αίθουσα του συλλόγου. Το κρασί ήταν ευγενική προσφορά της ταβέρνας «ΜΕΜΟΣ» και του κ. Πέτρου Μπέλτση. Το ψωμί πρόσφερε ο κ. Δημήτριος Βιτλάρης.
Επειδή όμως το κέφι περίσσευε και οι μασκαράδες του Πολιτιστικού Συλλόγου των Ρυζίων ήταν ασυγκράτητοι, παρουσίασαν μέσα στην αίθουσα κάποια από τα δρώμενα της επικαιρότητας με το δικό τους τρόπο. Το κέφι άναψε, η μουσική άρχισε και το γλέντι ξεκίνησε. Όλοι μαζί οι σύλλογοι τραγούδησαν, χόρεψαν και διασκέδασαν.
Στην εκδήλωση παρέστησαν, η Δήμαρχος Αξιούπολης, κα Σόνια Συμεωνίδου, ο Αντιδήμαρχος, κ. Γεώργιος Ιωαννίδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Αθανάσιος Διαμαντής, η Πρόεδρος του ΟΠΑΝΓΔΑ, κα Ευαγγελία Ατλάση, ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑ, κ. Κων/νος Πασχαλέρης, ο Πρόεδρος του Δ.Δ. Ρυζίων, κ. Κωνσταντίνος Χατζηαγγελίδης, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι, τους οποίους η Πρόεδρος του Συλλόγου, κα Γιαννούλα Αντωνίου, ευχαρίστησε για τη συνεχή στήριξη που παρέχουν στο σύλλογο.
Παρέστησαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Νέσσωνος –Λάρισας κ. Δ. Νητσιάκος, ο Πρόεδρος και τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέων Επιβατών Θεσσαλονίκης, του Συλλόγου «Κίσδερβεντ» και του πολιτιστικού Συλλόγου Συκουρίου Λάρισας.