Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου 2021, 10:01:34 μμ
etpa
Τρίτη, 06 Απριλίου 2021 19:53

Εκδήλωση Μνήμης του δήμου Κιλκίς για τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Θράκης με το Γεώργιο Μάνο

Συντάκτης:

Η 6η Απριλίου είναι ημέρα πένθους για τον Ελληνισμό της Θράκης. Έχει καταγραφεί στη συνείδησή του ως το Μαύρο Πάσχα των Θρακών καθώς η 6η Απριλίου του 1914 στάθηκε η αφετηρία του βίαιου ξεριζωμού τους από τις πατρογονικές εστίες τους σε εφαρμογή του σχεδίου των Νεότουρκων για την πλήρη εκκαθάριση των ελληνικών πληθυσμών της Ανατολικής Θράκης. 

 

Ο Δήμος Κιλκίς με τη συνεργασία των Θρακικών Συλλόγων του τόπου μας τιμά την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Θράκης με διαδικτυακή εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 11 Απριλίου στις 19:00.

Προσκεκλημένος ομιλητής είναι ο Κιλκισιακής καταγωγής ιστορικός ερευνητής και συγγραφέας Γεώργιος Μάνος ο οποίος και θα αναφερθεί στη γενοκτονία του Θρακικού Ελληνισμού’’.

 

Λίγα λόγια για το συγγραφέα

Ο Γεώργιος Μάνος γεννήθηκε στη Νέα Δήμητρα (Ν. Γυναικόκαστρο) Κιλκίς, από γονείς πρόσφυγες απ' τα Θρακικά περίχωρα της Κωνσταντινούπολης.
Σπούδασε Γεωπονική στο Α.Π.Θ. και Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο ΠΑ.ΜΑΚ. Εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα και στην Αγροτική Τράπεζα. Ζει στην Καλαμαριά.
Είναι μέλος του Δ.Σ. του Ιστορικού Αρχείου Προσφυγικού Ελληνισμού του Δήμου Καλαμαριάς και του Δ.Σ. του Κέντρου Προστασίας Καταναλωτών. Είναι επίσης μέλος της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών και της Ένωσης Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος.
Ιστορικός ερευνητής και συγγραφέας, επίσης, των ιστορικών αφηγημάτων "Χρόνοι δίσεκτοι και μήνες οργισμένοι", "Στην πατρίδα ήτανε αλλιώς" με θέμα τις χαμένες πατρίδες, και του ιστορικού μυθιστορήματος "Η ψυχή τους όμως έμεινε πίσω" με θέμα την προσφυγιά του 1922 και τη μετανάστευση του 1960.

Για την παρακολούθηση της εκδήλωσης θα είναι ενεργός ο παρακάτω σύνδεσμος:

Join Zoom Meeting

https://us02web.zoom.us/j/ 88129705187?pwd= WEtZaFBBTkhUTjZuTytGM0FDTDJFdz 09

Meeting ID: 881 2970 5187

Passcode: 123456789