Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2024, 1:58:28 μμ
Παρασκευή, 11 Ιουλίου 2008 12:34

«Εκλεψαν» την παράσταση με «Μπαμπάδες με ρούμι»

 «Εκλεψαν» την παράσταση και κέρδισαν το θερμό χειροκρότημα του κοινού οι συντελεστές του Δημοτικού Θεατρικού Εργαστηρίου Ευρωπού, ανεβάζοντας το πρώτο τους θεατρικό έργο, με τους «Μπαμπάδες με ρούμι».
Κατάμεστο από κόσμο το Ανοιχτό Θέατρο Ευρωπού και πλημμυρισμένο από τα γέλια των ανθρώπων, ήταν η επιβράβευση των προσπαθειών των στελεχών του Πολιτιστικού Κέντρου Δήμου Ευρωπού και του Θεατρικού Εργαστηρίου, για το ανέβασμα της κωμωδίας των Μ. Ρέππα και Θ. Παπαθανασίου.
Την πρώτη θεατρική προσπάθεια καλωσόρισε η πρόεδρος του Πολιτιστικού Κέντρου Σοφία Κεχαγιά, η οποία ανοίγοντας την εκδήλωση, σημείωσε μεταξύ των άλλων: «…Το Πολιτιστικό Κέντρο εκδηλώνει για μια ακόμη φορά την πολιτιστική του πολυμέρεια, υπηρετώντας την τέχνη και κάνοντας σε όλους εμφανή μια πτυχή του, που χαρακτηρίζεται από ψυχική καλλιέργεια, δημιουργική δύναμη και αισθητικές αναζητήσεις. Αποδεικνύει ότι είναι ένας οργανισμός που εξελίσσεται και δεν προσαρμόζεται απλά στις παρούσες συνθήκες, αλλά δημιουργεί καινούργια δεδομένα, ανοίγοντας νέους δρόμους και κατευθύνσεις…».
Η υπεύθυνη της Θεατρικής Ομάδας, Ράνια Νικολαϊδου, συνεχάρη όλους τους συντελεστές της παράστασης, τον σκηνοθέτη Τρύφων Μάζνη, τους ηθοποιούς: Θάλεια Αναστασιάδου, Κατερίνα Γιόφκου, Δήμητρα Καραστογιάννη, Νίκο Κουτζάμπαση, Δήμητρα Σκαρλίδου και Χρήστο Στεργίδη, τους υπόλοιπους συντελεστές: Γιώργο Αραμπατζή, Δημήτρη Σπυρίδη και Αναστάσιο Κουμαρτζή, το δήμαρχο Ευρωπού Ευθύμη Κουρτζανίδη, για την ηθική και υλική συμπαράσταση και τους χορηγούς της προσπάθειας.
Όλοι οι συντελεστές της παράστασης επιβεβαίωσαν το λόγια του σκηνοθέτη, «Πιστεύοντας στη γλυκιά επικοινωνία που προσφέρει το θέατρο, αποφασίσαμε να βρεθούμε κοντά σας, προσφέροντάς σας ένα έργο που θα αγγίξει τις ψυχές σας και θα ικανοποιήσει τις προσδοκίες σας. Επιλέξαμε μια κωμωδία έξι απελπισμένων, ανόητων αλλά και κακόμοιρων καθαρμάτων, που δεν μπορούν να ξεχωρίσουν το ηθικό από το ανήθικο, που το έγκλημα γι’ αυτούς είναι απλά το αποτέλεσμα της προσπάθειας για ένα «πλουσιότερο» αύριο. Γνήσιοι χαρακτήρες σε εκρηκτικές καταστάσεις, θα εξορκίσουν για εμάς, «με πολύ χιούμορ», την πτώση των αξιών της εποχής μας…»