Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024, 9:23:16 πμ
Τετάρτη, 25 Ιουλίου 2012 19:16

Εκπληκτική παράσταση χορού με την ψυχή της Κέλλυ Πολυχρονίδου


kelly-polyxronidou
Μια πανέμορφη βραδιά έζησαν οι κάτοικοι της Αξιούπολης και της ευρύτερης περιοχής με την 4η παράσταση χορού των τμημάτων Μπαλέτου και Σύγχρονου της Αξιούπολης του Δήμου Παιονίας, στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης.Ψυχή της προσπάθειας, για έβδομη συνεχή χρονιά είναι η Κέλλυ Πολυχρονίδου, με τη διδασκαλία και τη χορογραφία της Πολυχρονίδου Κέλλυ.
Προλογίζοντας την εκδήλωση, με την παρουσία του δημάρχου Παιονίας, Θανάση Λαπόρδα, του αντιδημάρχου πολιτισμού Κ. Δερβεντλή και του καλλιτεχνικού διευθυντή Κ. Δανδίνη, η κ. Πολυχρονίδου τόνισε μεταξύ άλλων:
«Σήμερα, μαζευτήκαμε εδώ για να μοιραστούμε με χαρά και συγκίνηση την ολοκλήρωση με επιτυχία ενός ακόμη στόχου, του φετινού, που έβαλαν τα παιδιά και δεν είναι άλλος από τον στόχο της σωματικής εξέλιξης μέσω της τεχνικής, αλλά, και της εσωτερικής ψυχοπνευματικής εξέλιξης, καθώς το να ολοκληρωθεί μια χορογραφία στο καλύτερο δυνατόν επίπεδο, προϋποθέτει αρκετές φορές τα παιδιά να ξεπερνούν τον εαυτό τους και να επιδιώκουν σωματική και ψυχική αρμονία.
Έτσι, μπορώ να συμπεράνω πως ο χορός πέραν του ότι γυμνάζει, πειθαρχεί, καλλιεργεί και αναπτύσσει τη δημιουργικότητα και τη φαντασία του παιδιού, συντελεί στην κοινωνικότητα του ατόμου, εξελίσσει, και επιπλέον θεραπεύει.
Πιστεύω πως με την σπουδή του χορού, το παιδί φτάνει στο σημείο να γνωρίσει βαθιά τον εαυτό του και να αισθανθεί τέρψη, εξού και η Τερψιχόρη μούσα του χορού.
Γι' αυτό και είναι χαρά μου και απαραίτητο για τα παιδιά η επιβράβευση των γονέων.
Συγχαίρω και ευχαριστώ τα παιδιά για την προσπάθεια τους να ανταποκριθούν όσο το δυνατόν καλύτερα σ' αυτό που κάνουμε και εύχομαι να επιμένουν πάντα με τον ίδιο ζήλο για τα θέλω εκείνα που δίνουν ποιότητα και τα προχωρούν στη ζωή.
Τέλος, Ευχαριστούμε θερμά τα μέλη της διοίκησης για την συμπαράστασή τους και την προσπάθειά τους να υπάρχει πολιτισμός.
Ο πολιτισμός είναι κληρονομιά όλων των λαών από όποιον λαό κι αν δημιουργηθεί. Κι εμείς σήμερα, οι Έλληνες, ας δημιουργήσουμε πολιτισμό για να φανούμε αντάξιοι των προγόνων μας».

Πρόγραμμα
και συμμετέχοντες
1. ΤΜΗΜΑ ΝΗΠΙΩΝ-ΜΟΥΣΙΚΟΚΙΝΗΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
``Dreamcatcher`` -Bandari, Serenata-Mozart
Χορεύουν: Κουντούρη 'Εφη, Κουσιδώνη Άννα, Μήσιου Βικτωρία, Μπαξεβάνη 'Αννα, Παπασταϊκούδη Ευαγγελία, Τέφα Μαρία.
2. Α' ΤΑΞΗ- ΜΠΑΛΕΤΟ
``Celtic Harp, D. Shostakovich- Ballet Suite & Polka
Χορεύουν: Αργυροπούλου Μαρία, Βούρτη Ιωάννα, Θεοδοσιάδου Σωτηρία, Θεοφάνους Μαρία, Καλαιτζίδου Κατερίνα, Κούμε Κλεντίσα, Λιακοπούλου Μαρία, Μήσιου Σωτηρία, Μπεκιάρη Σμαράγδα, Παυλίδου Χρύσα, Τουλοπούλου Δέσποινα, Τσούκα Στεφανία.
3. Β' ΤΑΞΗ – ΜΠΑΛΕΤΟ
Ludwig Minkus- ``Don Quixote``
Χορεύουν: Αραμπατζή Βαρβάρα, Γκανεδούδη Σοφία, Γκουντενούδη Μιχαέλα, Θεοφάνους Χρύσα, Κοντογιάννη Κατερίνα, Κούμε Ελισάβετ, Ντιβιάκα Βερόνικα.
4 .Γ' ΤΑΞΗ- ΜΠΑΛΕΤΟ
L.Minkus- ``La Bayadere``
Χορεύουν: Αποστολίδου Κυριακή, Δαμιανίδου Αλεξία, Κτενίδου Σταυρούλα, Ντίτση Βασιλική, Όμα Μαρία.
5. 1ο DEGRE- ΜΠΑΛΕΤΟ
MAZURKA
Χορεύουν: Γεωργιάδου Ιωάννα, Γεωργιάδου Σοφία, Δαμιανίδου Μαρκέλα, Καλιοτζίδου Σουζάνα, Καρακασίδου Ευριδίκη, Κέφαλου Παναγιώτα, Κίττη Ζωή, Μακεδονοπούλου Χριστίνα, Πετεινή Δανάη, Φρονιμοπούλου Δέσποινα.
6. 2ο DEGRE- ΜΠΑΛΕΤΟ
Georgi Sviridov- ``Waltz``
Χορεύουν: Δέτσικα Κατερίνα, Καλαιτζίδου Κυριακή, Κουταλίδου Μαργαρίτα, Κοέντα Νατάσα, Μαυροπούλου Ερασμία, Σκάλα Ερμιόνη, Τραπεζανίδου Ολυμπία.
7. 3ο DEGRE- ΜΠΑΛΕΤΟ
A. Khachaturian- ``Masguerade``
Χορεύουν: Γεωργίτσαρου Σοφία, Γκίσιου Χρύσα, Γκουντενούδη Βάλια, Καράτερζη Κατερίνα.
8. Β' ΤΑΞΗ- ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ
Andrews Sisters- ``Three little fishes``
Χορεύουν:  Αραμπατζή Βαρβάρα, Γκανεδούδη Σοφία, Γκουντενούδη Μιχαέλα, Θεοφάνους Χρύσα, Κοντογιάννη Κατερίνα, Κούμε Ελισάβετ, Κτενίδου Σταυρούλα, Ντιβιάκα Βερόνικα.
9. 2ο & 3ο DEGRE- ΜΠΑΛΕΤΟ
Cesare Pugni- ``Esmeralda``
Χορεύουν: Γεωργιάδου Ιωάννα-Γεωργίαδου Σοφία (1ο DEGRE), Γεωργίτσαρου Σοφία, Γκίσιου Χρύσα, Γκουντενούδη Βάλια, Καλαιτζίδου Κυριακή, Καράτερζη Κατερίνα, Κοέντα Νατάσα, Σκάλα Ερμιόνη, Τραπεζανίδου Ολυμπία.
10. Γ'ΤΑΞΗ- ΣΥΓΧΡΟΝΟ
Daemonia Numphe- ``Satyricos Xoros``
Χορεύουν: Αποστολίδου Κυριακή, Δαμιανίδου Αλεξία, Κούμε Ελισάβετ, Ντιβιάκα Βερόνικα, Ντίτση Βασιλική, 'Ομα Μαρία.
11. 1ο DEGRE- ΣΥΓΧΡΟΝΟ
Leo Smith- ``Uprising`` (kulture jazz)
Χορεύουν: Γεωργιάδου Ιωάννα, Γεωργιάδου Σοφία, Δαμιανίδου Μαρκέλα, Καλιοτζίδου Σουζάνα, Καρακασίδου Ευριδίκη, Κέφαλου Παναγιώτα, Κίττη Ζωή, Μακεδονοπούλου Χριστίνα, Φρονιμοπούλου Δέσποινα.
12.  2ο DEGRE- ΣΥΓΧΡΟΝΟ
Fiona Apple ``Extraordinary Machine``
Χορεύουν: Δέτσικα Κατερίνα, Καλαιτζίδου Κυριακή, Κοέντα Νατάσα, Μαυροπούλου Ερασμία, Πετεινή Δανάη, Σατσοπτά Λυδία, Σκάλα Ερμιόνη, Τραπεζανίδου Ολυμπία.
13. 3ο DEGRE- ΣΥΓΧΡΟΝΟ
Clint Mansell ``Reguiem for a dream``
Χορεύουν: Γεωργίτσαρου Σοφία, Γκίσιου Χρύσα, Γκουντενούδη Βάλια, Καράτερζη Κατερίνα.
14. ΣΥΓΧΡΟΝΟ
Philip Glass- ``The poet Acts`` & Sinead o' connor ``Red football``
Όμα Μαρία, Πολυχρονίδου Κέλλυ.
15.    ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ
Yam Tiersen (ΟΛΑ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ)