Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2024, 4:19:55 μμ
Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2009 04:11

Έκθεση Εικαστικών τμημάτων ενηλίκων

Τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2009, το απόγευμα, έγιναν τα εγκαίνια της Έκθεσης Ζωγραφικής των Εικαστικών Τμημάτων ενηλίκων της “ΤΕΧΝΗΣ”. Την έκθεση παρουσίασαν και σχολίασαν οι υπεύθυνοι των Εικαστικών Τμημάτων Νικόλας Μπλιάτκας και Βάσω Σιώτη. Πριν από λίγα χρόνια φαινόταν αδιανόητο να πιστέψει κανείς ότι τόσοι άνθρωποι, συντοπίτες μας, έχουν αυτήν την έφεση σητν Εικαστική Τέχνη, και το σημαντικότερο, ότι έχουν και τη δυνατότητα να εκφράσουν τα βαθύτερα συναισθήματά τους, τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες τους καταθέτοντάς τες πάνω στον καμβά. Περίμεναν, θαρρείς, τον κατάλληλο άνθρωπο, που με μια “μαγική” κίνηση, θα κατάφερνε να ενεργοποιήσει το κρυμμένο τους ταλέντο.
Τα έργα της έκθεση, όλα, είναι από πολύ ωραία έως εντυπωσιακά. Η κάθε πινελιά είναι προσεγμένη, μελετηένη, σωτά τοποθετημένη και καθόλου τυχαία. Τα χρώματα και οι αποχρώσεις τους είναι αρμονικά δεμένα, αριστοτεχνικά τοποθετημένα, με ένα τελικό αποτέλεσμα καταπληκτικό. Σε αρκτεά έργα διακρίνονται και στοιχεία αφαίρεσης, δείγμα προχωρημένης αντίληψης περί τα Εικαστικά.
Η θεματολογία, εξάλλου, των έργων τονίζει την ευαισθησία των δημιουργών τους για το περιβάλλον και το θαυμασμό και την αγάπη τους για την ομορφιά της φύσης.
Η τελειότητα των ασπρόμαυρων σχεδίων είναι ενδεικτική της σοβαρής δουλειάς που γίνεται στα Εικαστικά Εργαστήρια της “ΤΕΧΝΗΣ”.
Οι προσωπογραφίες, τέλος, εντυπωσιάζουν με την απόλυτη πιστότητα στην απόδοση των χαρακτηριστικών του προσώπου που απεικονίζουν.
Οι μαθητές των Εικαστικών Εργαστηρίων της “ΤΕΧΝΗΣ” του τμήματος ενηλίων, ευρίσκονται σε μικρή απόσταση από την ολοκλήρωσή τους, ως καλλιτέχνες. Ως μαθητευόμενοι ερασιτέχνες άγγιξαν την τελειότητα. Ίσως γιατί θέλουν και επιθυμούν έναν κόσμο ιδανικό, όπου θα επικρατεί η ηρεμία, η ομορφιά, η αρμονική συμβίωση, ο αλληλοσεβασμός, η γνησιότητα σιτς ανθρώπινες σχέσεις, η ειλικρίνεια, η καθαρότητα και το φως, πολύ φως, όπως τα έδωσαν στα έργα τους.
Για την υπέροχη δουλειά των μαθητών των Εικαστικών Τμημάτων ενηλίκων της “ΤΕΧΝΗΣ”, τα συγχαρητήρια ανήκουν όχι μόνο σ’ αυτούς αλλά και στους δασκάλους τους, όπως και οι ευχές για καλή δύναμη και κουράγιο για τη συνέχεια και την κατάκτηση υψηλότερων κορυφών.