Κυριακή, 26 Μαΐου 2024, 2:22:49 πμ
Τρίτη, 20 Ιανουαρίου 2009 09:19

Έκθεση φωτογραφίας “Ροδάνθη”

Τη Δευτέρα 26 Ιανουαρίου  2009, στις 7.30 μ.μ., στην αίθουσα “Κούρος Ευρωπού” της “ΤΕΧΝΗΣ”, θα γίνουν τα εγκαίνια της έκθεση φωτογραφίας του Γιώργου Λατσού, γιατρού ορθοπεδικού.
Η κ. Ελισάβετα Παυλίδου, υπεύθυνη των εικαστικών του Δήμου Καλαμαριάς, γράφει για το έργο του Γ. Λατσού, μεταξύ άλλων τα εξής: “Ο Γ. Λατσός ξεκίνησε στην ενασχόλησή του με τη φωτογραφία απ’ τα γυμνασιακά του χρόνια αλλάζοντας κατά καιρούς πλήθος φωτογραφικών μηχανών. Στην αρχή περιορίστηκε στην απεικόνιση ευχάριστων στιγμών από μαθητικές και φοιτητικές εξορμήσεις καθώς και από ταξίδια που έκανε. Τοπία, πρόσωπα αγαπημένα και ο φυσικός κόσμος ήτανμέσα στο πεδίο δράσης του.


Στην ενότητα αυτή των φωτογραφιών του αναζητά τις πλαστικές και ποιητικές δυνατότητες των λουλουδιών, την μετάθεση της καλλιτεχνικής χειρονομίας στη φύση. Μέσα από τις δυνατότητες, που του δίνουν τα σύγχρονα ηλεκτρονικά μέσα καταφέρνει να αλλάζει το φυσικό μέγεθος των λουλουδιών του δίνοντας έτσι το έναυσμα στο θεατή να ανακαλύψει μέσα από τις φωτογραφίες του διαφορετικούς κόσμους και περιβάλλοντα.
Όντας “φυσιολάτρης” αποτίει φόρο τιμής το καταπράσινο πεδίο της φύσης και στα μοναδικά της θαύματα. Παρουσιάζει όλα τα λουλούδια του σαν ξεχωριστές οντότητες, τα παρατηρεί και καταγράφει τον κύκλο της ζωής τους.
Εφήμερα και εύθραυστα, αρχέτυπα της θυληκότητας και της φύσεως πρέπει μέσα σε σύγχρονο χρονικό διάστημα να επιτελέσουν το έργο τους, να συμμετέχουν και αυτά στην επανάληψη του κύκλου της Δημιουργίας.
Διαπιστώνοντας ότι κρύβουν μέσα τους όλη την εκπληκτική συμμετρία και το συντονισμό των χρωμάτων που προκαλούν πλήθος συναισθημάτων, δημιούργησε αυτή τη σειρά των φωτογραφιών ψάχνοντας να βρει τι κρύβεται μέσα σ’ αυτά τα Ρόδα και τα Άνθη παρασύροντας και μας σ’ ένα ταξίδι χρωμάτων και αρωμάτων”.
Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι 9 Φεβρουαρίου 2009. Οι ώρες λειτουργίας της είναι καθημερινά 10 π.μ. έως 12 μ. και 4 έως 8.30 μ.μ.. Το Σάββατο από 10 π.μ. έως 5 μ.μ.