Κυριακή, 23 Ιουνίου 2024, 8:57:46 μμ
Πέμπτη, 06 Μαρτίου 2008 11:35

Έκθεση ζωγραφικής στον Άγιο Πέτρο

 Στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου του Αγίου Πέτρου εκτέθηκαν έργα ζωγράφων του Δήμου Ευρωπού, την Παρασκευή 29  Φεβρουαρίου, το Σάββατο 1 Μαρτίου και την Κυριακή 2 Μαρτίου.
Συμμετείχαν 15 δεκαπέντε ζωγράφοι, όλοι δημότες ή κάτοικοι του Δήμου Ευρωπού.
Ήταν μια ευχάριστη έκπληξη η ενασχόληση τόσων ανθρώπων με τη ζωγραφική. Ανακαλύφθηκαν επαγγελματίες, νοικοκυρές, μαθητές,  ο ιερέας του χωριού, μάνες με τέσσερα παιδιά, να ζωγραφίζουν, να ονειρεύονται, να δημιουργούν, να προτείνουν κάτι καινούριο, μια ζωή πιο ενδιαφέρουσα, με αγάπη πάθος και ελπίδα.
Ήταν όλοι εκεί, οι καλλιτέχνες, η Δημοτική Αρχή  και ο κόσμος, με το Βιβλίο επισκεπτών, τη  μουσική VIVALDI, το κόκκινο και λευκό κρασί.
Αξίζουν συγχαρητήρια και στους δασκάλους του Αγίου Πέτρου, που πήραν όλα τα παιδιά του σχολείου και επισκέφτηκαν την έκθεση.
Η έκθεση θα μεταφερθεί στο Γυμνάσιο –Λύκειο Ευρωπού για να τη δουν οι μαθητές του Γυμνασίου –Λυκείου και οι μαθητές του Δημοτικού σχολείου Ευρωπού.
Η καθηγήτρια των καλλιτεχνικών στην παρουσίαση των μαθητών που συμμετείχαν γράφει: «Οι μαθητές στην παρούσα έκθεση παρουσιάζουν τα σχέδια τους καθώς και τις σπουδές τους στη χρωματική σύνθεση, που έγιναν στη διάρκεια των διδακτικών ωρών. Οι ζωγραφικές συνθέσεις είναι βασισμένες σε έργα Ιμπρεσιονιστών, των ζωγράφων του πρώτου σύγχρονου κινήματος στην Ιστορία της Τέχνης».