Σάββατο, 25 Μαΐου 2024, 4:19:50 μμ
Δευτέρα, 06 Απριλίου 2009 06:29

Ελαμψαν οι Μουριές

Οι ομορφιές του Μπέλλες, των Χιλίων Δένδρων, της Δοϊράνης, των οικισμών, ο πολιτισμός και η φιλοξενία των κατοίκων του δήμου Μουριών έλαμψαν στη γνωστή εκπομπή της ΕΡΤ3, «Κυριακή στο χωριό», που προβλήθηκε την Κυριακή 29 Μαρτίου. Τα γυρίσματα της εκπομπής έγιναν στην κεντρική πλατεία του Σ.Σ. Μουριών, με την παρουσία εκατοντάδων κατοίκων της περιοχής, των χορευτικών συγκροτημάτων του «Μπέλλες», του Συλλόγου Μυριοφύτου, του «Αγίου Τρύφωνα» και του Συλλόγου Ξηροχωρίου, καθώς και δεκάδων γυναικών που μαγείρεψαν γευστικά παραδοσιακά εδέσματα, για τρίτη φορά λόγω των αναβολών των γυρισμάτων εξ αιτίας του καιρού.
Στα πλαίσια της εκπομπής, που θα προβληθεί σε επανάληψη μετά το Πάσχα, παρουσιάστηκαν εξαιρετικά ρεπορτάζ για τις ομορφιές της περιοχής, την πολιτιστική και κοινωνική δράση και δημιουργία του Δήμου, των συλλόγων και των κατοίκων.
Ο δήμαρχος Μουριών, Σάββας Αργυρόπουλος, συγχαίρει και ευχαριστεί θερμά όλους τους συντελεστές της εκπομπής «Κυριακή στο Χωριό», που προβάλλει πανελλαδικά τις ομορφιές της περιφέρειας, τον εκδότη Κώστα Τερζενίδη, για την καθοριστική συμβολή του στην οργάνωση της τριήμερης παρουσίας των συνεργείων της ΕΤ3 στο δήμο Μουριών, όλους όσους συμμετείχαν στην προσπάθεια του Δήμου, τους δημοτικούς συμβούλους, τα στελέχη του Δήμου, τους εκπροσώπους των Συλλόγων και των φορέων της περιοχής, τους νέους και τις γυναίκες, καθώς και όλους τους κατοίκους των οικισμών του Δήμου, που με τη συμμετοχή τους στήριξαν ενεργά στην επιτυχή οργάνωση της εκπομπής.