Κυριακή, 14 Απριλίου 2024, 11:43:18 μμ
Τετάρτη, 14 Ιουλίου 2010 14:50

Εμφανίσεις Παιδικού Χορευτικού Ρυζίων

xoreutiko_rizion


Έντονη δραστηριότητα παρουσίασε τους τελευταίους μήνες το παιδικό χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού συλλόγου Ρυζίων, υπό την καθοδήγηση της χοροδιδασκάλου κας Μαίρης Συμεωνίδου. Συγκεκριμένα, έλαβε μέρος στο Φεστιβάλ Παιδικών Χορευτικών Συγκροτημάτων του Εργαστηρίου Παραδοσιακών Χορών Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ν. Θεσ/νίκης με χορούς από την περιοχή της Θράκης.
Στη συνέχεια συμμετείχε στο 15ο Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών που διοργανώνει ο Σύλλογος Πτυχιούχων Σχολών Φυσικής Αγωγής με ειδικότητα Παραδοσιακούς χορούς, στον Εύοσμο, όπου τα παιδιά χόρεψαν χορούς Μικράς Ασίας, και συγκεκριμένα από την περιοχή της Αρτάκης, αποσπώντας τα ευμενή σχόλια των διοργανωτών της εκδήλωσης δια στόματος του Προέδρου κ. Άνθιμου Κουκλίδη.
Τέλος, το παιδικό τμήμα του συλλόγου πήρε μέρος στο Πανελλήνιο Φεστιβάλ παιδικών και εφηβικών χορευτικών τμημάτων, που διοργανώνει ο πολιτιστικός σύλλογος των Νέων Επιβατών, όπου παρουσίασε χορούς από την περιοχή της Μακεδονίας. Ο Πρόεδρος του τοπικού συλλόγου κ. Στέλιος Ζαχαριάδης, που διετέλεσε Γυμνασιάρχης του Γυμνασίου Γουμένισσας, αναφέρθηκε με ιδιαίτερη συγκίνηση στην περιοχή της Παιονίας, καλωσόρισε και συνεχάρη με ενθουσιασμό το χορευτικό τμήμα των Ρυζίων και εξήρε το έργο του Συλλόγου και της χοροδιδασκάλου.