Τρίτη, 28 Μαΐου 2024, 4:37:57 μμ
Παρασκευή, 05 Οκτωβρίου 2012 01:27

Εμφανίσεις Τμήματος Κρουστών ΟΠΟΝΓΑ Δήμου Κιλκίς

krousta-kilkis
Με μελωδίες από τα Βαλκάνια και την ελληνική μας παράδοση, άνοιξε επίσημα χθες βράδυ Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου, το 14ο Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας Κιλκίς, το κορυφαίο ετήσιο πολιτιστικό γεγονός της πόλης. Ειδικότερα, στο κατάμεστο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς μέλη του Τμήματος ενηλίκων Κρουστών του ΟΠΟΝΓΑ με επικεφαλής τον υπεύθυνο της ομάδας Λευτέρη Αγγουριδάκη, έδωσαν τον κατάλληλο εορταστικό τόνο στην έναρξη του Φεστιβάλ, παρουσιάζοντας ένα μικρό μόνο δείγμα της δουλειάς τους και αποσπώντας το ενθουσιώδες χειροκρότημά του κοινού. Την Ομάδα  συνόδευε με αυτοσχεδιασμούς στο σαξόφωνο η διπλωματούχος φλαουτίστρια του Πολυάνειου Ωδείου της Ι. Μητροπόλεως Κιλκίς Κωνσταντίνα Χατζηγεωργιάδου.
Εξίσου επιτυχημένη εμφάνιση, τα μέλη του Τμήματος πραγματοποίησαν και στη “Γιορτή Κρουστών” που έλαβε χώρα την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου στο πεζοδρομημένο τμήμα της 25ης Μαρτίου. Στην εκδήλωση, που είχε ως κύριο στόχο να μυήσει τους περαστικούς στο ρυθμικό κόσμο των κρουστών συμμετείχαν μέλη του τμήματος Κρουστών (ενήλικες και παιδιά), καθώς επίσης και  η τάξη Κρουστών του Πολυάνειου Ωδείου με την καθηγήτριά τους Νταβίνα Φλορεντίν, η Νατάσα Καββαδία στα πλήκτρα και η Έφη Ναβροζίδου στην κιθάρα και στο τραγούδι.
Στο πλαίσιο της “Γιορτής” πραγματοποιήθηκε και ένα μοναδικό εργαστήρι Κρουστών, όπου τα παιδιά είχαν την ευκαιρία με την καθοδήγηση του Λευτέρη Αγγουριδάκη, να δοκιμάσουν και να πειραματιστούν με ρυθμικά κρουστά, όπως μαράκες, καστανιέτες, τουμπελέκι, κ.α.
Παράλληλα, στήθηκε και μια έκθεση κρουστών οργάνων η οποία ήταν στη διάθεση μικρών και μεγάλων, προσφορά του καταστήματος μουσικών ειδών "Μουσικόραμα", τη διεύθυνση του οποίου ευχαριστεί θερμά ο ΟΠΟΝΓΑ και ο Δήμος Κιλκίς.
Η Ομάδα Κρουστών θα λειτουργήσει και φέτος ακόμη πιο δυναμικά, με τμήματα για ενηλίκους αλλά και παιδιά άνω των 6 ετών, κάθε Τετάρτη. Όσοι ενδιαφέρονται να εγγραφούν, μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή στα Τμήματα Καλλιτεχνικής Παιδείας του ΟΠΟΝΓΑ στον Δημοτικό Κήπο και στο τηλέφωνο 2341023530.