Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024, 5:17:26 μμ
Τετάρτη, 22 Μαϊος 2024 19:15

Εμπνευσμένες δημιουργίες πτυχιούχων και φοιτητών στην Καπναποθήκη της Αυστροελληνικής στο Κιλκίς

Την αυλαία των φετινών Ελευθερίων άνοιξε χθες το απόγευμα η νέα γενιά παρουσιάζοντας στην Καπναποθήκη της Αυστροελληνικής αξιοπρόσεκτες όσο και καλοδουλεμένες προτάσεις από το χώρο της μόδας, της αρχιτεκτονικής και της έβδομης τέχνης.

 

Φορέματα, στυλιστικές επιλογές, μακέτες με τοπία και βίντεο αποτελούν το επεξεργασμένο υλικό της περιοδικής έκθεσης ‘’Ουτοπία ή Δυστοπία;’’ που στα εγκαίνιά της προσέλκυσε το ζωηρό ενδιαφέρον του κοινού.

Ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης χαιρέτησε τη σύμπραξη των τριών Πανεπιστημίων που συμμετέχουν στην έκθεση και επαίνεσε το έργο των πτυχιούχων και φοιτητών, που διεκδικούν τον δικό τους βηματισμό στη ζωή και οραματίζονται το μέλλον.  Συμπλήρωσε δε, ότι ο Δήμος Κιλκίς είναι πάντα ανοιχτός σε κάθε παραγωγική ιδέα και πρόταση που αναδεικνύει το ταλέντο και τη δημιουργικότητα των φοιτητών και των καθηγητών του Τμήματος Δημιουργικού Σχεδιασμού και Ένδυσης Κιλκίς.

Η επίκουρη καθηγήτρια του Τμήματος Δημιουργικού Σχεδιασμού και Ένδυσης Ελευθερία Στόικου, η οποία είχε την έμπνευση και την υλοποίηση της διλημματικής κατάστασης ‘’Ουτοπία ή Δυστοπία;’’ αναφέρθηκε στον ανθρωπολογικό χαρακτήρα της έκθεσης, στοιχεία της οποίας, όπως επισήμανε, είναι η πρωτοτυπία, η έρευνα και η τεχνική των φοιτητών. 

Τέλος, η επίκουρη καθηγήτρια Βίκυ Κερτεμελίδου από το Τμήμα Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ.  δήλωσε εντυπωσιασμένη από τις εγκαταστάσεις της Καπναποθήκης της Αυστροελληνικής και συνεχάρη τον Δήμαρχο Κιλκίς και τους συμμετέχοντες στην εκθεσιακή συνέργεια σημειώνοντας ότι η κοινή τους πρωτοβουλία είναι η αρχή μιας ωραίας συνεργασίας.

Πτυχιούχοι και φοιτητές και φοιτήτριες, που ήταν παρόντες στην Καπναποθήκη της Αυστροελληνικής μίλησαν με ενθουσιασμό για τις δημιουργίες τους, δίνοντας περισσότερες πληροφορίες στο κοινό για τη μεθοδολογία και την πρακτική που ακολούθησαν.

Η περιοδική έκθεση ‘’Ουτοπία ή Δυστοπία;’’ αποτελεί μια επιτυχημένη διαθεματική σύμπραξη πτυχιακών και φοιτητικών εργασιών από τα Τμήματα Δημιουργικού Σχεδιασμού και Ένδυσης Κιλκίς του ΔΙΠΑΕ,  Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών και Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. 

Η έκθεση θα είναι επισκέψιμη για το κοινό μέχρι την Παρασκευή 21 Ιουνίου, κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή από τις 19:00 έως τις 21:00.