Κυριακή, 21 Απριλίου 2024, 9:19:01 πμ
Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2011 23:07

Έναρξη 13ου Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας Δήμου Κιλκίς

kouklotheatro
Σε άκρως εορταστικό κλίμα και με την παρουσία πλήθους κόσμου και πολλών λιλιπούτειων φίλων πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011 η τελετή έναρξης του φετινού 13ου Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας του Δήμου Κιλκίς.
Η τελετή έλαβε χώρα στο Συνεδριακό Κέντρο Κιλκίς, εκεί όπου χτυπά η καρδιά του Φεστιβάλ.
Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Πρόεδρος του ΟΠΟΝΓΑ κ. Αναστάσιος Αμανατίδης, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ κ. Χουάνχο Κοράλες και ο εκπρόσωπος του αδελφοποιημένου με το Κιλκίς Δήμου Λατσιών Κύπρου κ. Στέλιος Κωνσταντινίδης.
Επίσης, χαιρετισμό απηύθυναν και η Ισπανίδα κ. Concha de la Casa και ο Ούγγρος Bence Sarkadi ως μέλη της Κριτικής Επιτροπής της 3ης Ελληνικής Συνάντησης Νέων Κουκλοπαικτών, οι οποίοι και ανακοίνωσαν τους φετινούς διακριθέντες, τον θίασο της Μαριάν Χαραλαμπίδου που αναδείχθηκε με το έργο Fidel& Lucy και τον θίασο της Ελένης Βογιατζίδου με το έργο Ice Dream. Τα βραβεία των δύο θιάσων θα είναι η συμμετοχή τους σε φεστιβάλ του εξωτερικού.
Ο δήμαρχος Κιλκίς κ. Ευάγγελος Μπαλάσκας λόγω της συμμετοχής του στη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας) στην Αθήνα, δεν μπόρεσε να παραστεί στην εκδήλωση. Αναγνώστηκε όμως χαιρετισμός του.
Αμέσως μετά ακολούθησε η παράσταση “Στο νέο κουρείο του Καρλόνε” για όλες τις ηλικίες από τον ιταλικό θίασο Teatro Necessario. Οι 3 πρωταγωνιστές προσέφεραν απολαυστικό θέαμα στο πολυπληθές κοινό, χαρίζοντας γέλιο σε μικρούς και μεγάλους
Με το τέλος της παράστασης, το “πάρτι” συνεχίστηκε στον χώρο μπροστά από το Δημαρχείο Κιλκίς με μουσική συναυλία και μπουφέ. Οι Motel Selenik πραγματοποίησαν μια εξαιρετική εμφάνιση, ενώ ο μπουφές στήθηκε με χορηγίες εμπόρων της περιοχής.
Αξίζει να σημειωθεί ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης, στο φουαγιέ του Συνεδριακού Κέντρου οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την έκθεση “Παίζοντας με τις μαριονέτες: Μαριονέτες του κόσμου”, η οποία αφηγείται την ιστορία της θεατρικής κούκλας στις 5 ηπείρους. Ώρες λειτουργίας καθημερινά από 09:30-13:30 και 18:00-21:00.
Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα των παραστάσεων και των παράλληλων εκδηλώσεων μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ στη διεύθυνση www.kilkis-festival.gr.