Σάββατο, 20 Απριλίου 2024, 7:55:54 μμ
Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2011 23:03

Έναρξη χρονιάς από τους Προσκόπους


proskopoi-kilkis
Με τον καθιερωμένο αγιασμό ξεκίνησαν την λειτουργία του 1ου Συστήματος οι Πρόσκοποι την περασμένη Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου. Με τις ευλογίες του αρχιμανδρίτη π. Απόστολου, λυκόπουλα, πρόσκοποι, ανιχνευτές και βαθμοφόροι (ενήλικα στελέχη) παρουσία πολλών γονέων συγκεντρώθηκαν στο 1ο Σύστημα, όπου πραγματοποιήθηκαν οι αναβάσεις των λυκόπουλων στην Ομάδα Προσκόπων και των προσκόπων στην Κοινότητα Ανιχνευτών.Τις θετικές σκέψεις για μια χρόνια γεμάτη από καλές και πολλές δράσεις με υγεία, αισιοδοξία και χαρά μετέφερε εκ μέρους της Περιφερειακής Εφορείας και του επικεφαλής της, Χρ. Τομπουλίδη, ο έφορος Χρ. Καναρόπουλος.
Για τις αναμνήσεις από την χρονιά, που έκλεισε με αποκορύφωμα τη μεγάλη κατασκήνωση στην Ιερισσό και την Μεγάλη Δράση Υπαίθρου των Ανιχνευτών στη Μυτιλήνη, μαζί με τις ευχές για τη νέα που έρχεται, μίλησε ο Αρχηγός του Συστήματος Λεωνίδας.
Κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης ο αρχηγός της 1ης Ομάδας Ιορδάνης Ρωμανίδης παρέδωσε την αρχηγία της Ομάδας στον Ιουστινιανό Κουραλίδη, που καλείται να συνεχίσει να γράφει την ιστορία της Ομάδας, από την οποία πέρασαν στο διάβα του χρόνου εκατοντάδες Κιλκισιώτες.
Η έναρξη του 2ου Συστήματος θα πραγματοποιηθεί το προσεχές Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου, στις 5:30 το απόγευμα, με αγιασμό και τις πρώτες συγκεντρώσεις των τμημάτων.