Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024, 12:07:19 μμ
Κυριακή, 11 Οκτωβρίου 2009 04:43

Ένας χρόνος επιτυχίας

Η περσινή χρονιά χαρακτηρίστηκε από την ίδρυση και λειτουργία του Δημοτικού Ωδείου Πολυκάστρου. Μια επιθυμία της Διοίκησης του Κέντρου Πολιτισμού, που έγινε πράξη, θέτοντας έτσι ως πολιτιστική προτεραιότητα την μουσική εκπαίδευση. Το Ωδείο είναι μια εγγύηση του Δήμου Πολυκάστρου για οργανωμένη και πιστοποιημένη μουσική παιδεία. Η ίδρυση και αναγνώριση του Ωδείου είναι ευόδωση μιας εκ των προσπαθειών της διοίκησης του Δ.Κ.Π &Π Πολυκάστρου για την κάλυψη δημιουργικών αναζητήσεων των νέων μας.

Η επιτυχής λειτουργία του Ωδείου είναι αδιαμφισβήτητη. Με πλήθος εκδηλώσεων και εμφανίσεων παρεμβαίνει πλέον θετικά στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής.
Τα τμήματα που λειτουργούν είναι: Πιάνο, Αρμόνιο, Βιολί, Κιθάρα, Μπουζούκι, Θεωρητικά (Αρμονία, Ενοργάνωση, Αντίστιξη, Φούγκα, Σύνθεση), Έντεχνο τραγούδι, Μουσική Προπαιδεία, Μπαλέτο, Μοντέρνος Χορός, Latin χοροί, Ζωγραφική, Αγιογραφία, Χορωδία Παιδική – Έντεχνη – Ενηλίκων, Φιλαρμονική, Ορχήστρα.
Την περσινή σχολική χρονιά η παρουσία του Ωδείου στα κοινά ήταν εμφανή:
- Με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής σε όλες τις κοινωνικές και θρησκευτικές εκδηλώσεις του Δήμου αλλά και με συμμετοχές σε συναυλίες και Φεστιβάλ. Χαρακτηριστική η εμφάνισή της στο 2ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Φιλαρμονικών στο Αιγίνιο Πιερίας.
- Η έντεχνη χορωδία και η Ορχήστρα σε εμφανίσεις εντός και εκτός Δήμου με πλήρες ρεπερτόριο ελληνικών κομματιών. Έχει λάβει μέρος σε συναυλίες στον Δήμο Πολυκάστρου, σε Δημοτικά Διαμερίσματα αλλά και έκτος Δήμου με χαρακτηριστική την συμμετοχή της στις εκδηλώσεις του Δήμου Χορτιάτη στα πλαίσια του εορτασμού του Ολοκαυτώματος.
- Το μπαλέτο και ο Μοντέρνος Χορός, τμήματα που σε κάθε εμφάνιση ξεσηκώνουν τα πλήθη, αποδεικνύοντας τον ζήλο των μαθητών για τον κλασικό και σύγχρονο χορό.
- Τα τμήματα των ιδιαίτερων μαθημάτων που στην κεντρική εκδήλωση του Ωδείου άφησαν τους πάντες άναυδους με την απίστευτη ταχύτητα εκμάθησης των οργάνων.
- Αξιοζήλευτο το τμήμα της μουσικής προπαιδείας, στο οποίο οι μαθητές μυούνται στον κόσμο της μουσικής, εμπνέονται από τα μουσικά όργανα και ανακαλύπτουν έτσι την κλίση τους.
Ο απολογισμός για τον χρόνο που πέρασε είναι από κάθε πλευρά αξιόλογος, αποδεικνύοντας την σκληρή δουλειά τόσο του Καλλιτεχνικού Διευθυντή κ. Ευάγγελου Μπαλτά, όσο και των καθηγητών, αναδεικνύοντας έτσι τον πολιτισμό της περιοχής.
Το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς βρίσκει το Ωδείο πανέτοιμο να αγκαλιάσει όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν σε αυτό, στην εκμάθηση μουσικού οργάνου ή χορού. Ήδη έχουν ξεκινήσει  οι εγγραφές στην γραμματεία του Ωδείου και διαρκούν μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου, και ώρες 5 – 9 το απόγευμα. Για  οποιαδήποτε πληροφορία το κοινό μπορεί να απευθυνθεί στα εξής τηλέφωνα: 23430 20352 – 23430 24166, fax 23430 20353, στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση www.dektap.gr.