Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021, 12:52:13 πμ
etpa
Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2007 07:10

Ενημέρωση μαθητών για ΤΟ ΣΥ.Ν

Συντάκτης:
Σε ενημέρωση των μαθητών του γυμνασίου και των λυκείων του δήμου Αξιούπολης γύρω από το θέμα της σύστασης και λειτουργίας των Τοπικών Συμβουλίων Νεολαίας (ΤΟ ΣΥ.Ν) και του «Μητρώου Νέων» προχώρησε με σχετικές επισκέψεις στα σχολεία τριμελής επιτροπή του δήμου Αξιούπολης.

Η επιτροπή αποτελούνταν από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Τρύφωνα Αγγούρα, και την πρόεδρο του Οργανισμού Νέας Γενιάς του δήμου Μαρία Χασάπη – Σιδερά και την δημοτική σύμβουλο Ευανθία (Εβελίνα) Πολιτίδου.
Σκοπός της επίσκεψης ήταν, να ενημερωθούν οι μαθητές γύρω από την διαδικασία της δημιουργίας του Μητρώου Νέων, του ΤΟΣΥΝ και των δυνατοτήτων παρέμβασης, που παρέχει σε τοπικό αλλά και πανευρωπαϊκό επίπεδο μέσω ένταξης σε διάφορα προγράμματα στην νεολαία.
Κατά την διάρκεια των επισκέψεων διενεμήθη και σχετικό έντυπο της γενικής γραμματείας «Νέας Γενιάς». Όπως τόνισαν τα μέλη της επιτροπής υπήρξε πραγματικό ενδιαφέρον από πλευράς των μαθητών για την εγγραφή τους στο «Μητρώο Νέων».
Η σχετική διαδικασία έχει ήδη ξεκινήσει και θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι την 11η Οκτωβρίου, με όσους ενδιαφέρονται να εγγράφονται τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στον δήμο.
Όπως δήλωσε η δήμαρχος Σόνια Συμεωνίδου η δημοτική αρχή προσδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα στον θεσμό διότι πιστεύει ότι συμβάλλει στην συμμετοχή νέων ανθρώπων στα κοινά, την λήψη αποφάσεων, καθώς και στην ανάδειξη προβλημάτων που αφορούν την νεολαία.