Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου 2023, 8:08:31 μμ
Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου 2023 22:18

Ενθουσίασε η μεγάλη επετειακή παράσταση του Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς «Γράμμα χωρίς παραλήπτη»

Το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2023 το Λύκειο Ελληνίδων παράρτημα Κιλκίς πραγματοποίησε την επετειακή παράσταση «Γράμμα χωρίς παραλήπτη»,  με αφορμή τον εορτασμό των 30 χρόνων από την ίδρυσή του, στο θέατρο Λόφου Κιλκίς. Στην παράσταση συμμετείχε αποστολή του Λυκείου των Ελληνίδων παράρτημα Αργοστολίου, η οποία παρουσίασε χορούς και δρώμενα από την Κεφαλλονιά.

 

Την παράσταση χαιρέτησε ο Αρχιμανδρίτης πατέρας Επιφάνειος, ακολούθησε χαιρετισμός του Δημάρχου κ. Κυριακίδη Δημητρίου και κατόπιν  της Προέδρου κ. Δάφνης Νιάκα Πασσαλίδου η οποία αναφέρθηκε στην πορεία του Λυκείου των Ελληνίδων Κιλκίς και στο περιεχόμενο της παράστασης όπου παρουσιάστηκαν με δρώμενα και χορούς, περιοχές που η ζωή των ανθρώπων υπήρξε άμεσα συνδεδεμένη με τη θάλασσα : ο Πόντος, η Θράκη, η Προποντίδα, η Νάξος, η Κεφαλλονιά, η Κάλυμνος και η Κρήτη. Στην παράσταση αυτή συμμετείχαν τα περιφερειακά τμήματα του Λυκείου Πολυκάστρου (υπεύθυνη δασκάλα κ. Μαίρη Συμεωνίδου) καθώς και τα παιδικά (υπεύθυνες δασκάλες κ. Ανατολή Λιαρετίδου και κ. Αθηνά Σταυρούλη), το εφηβικό (υπεύθυνος δάσκαλος κ. Κωνσταντίνος Νικολαΐδης), των ενηλίκων (υπεύθυνη δασκάλα κ. Ανατολή Λιαρετίδου) και το τμήμα παραστάσεων του Κιλκίς (υπεύθυνος δάσκαλος κ. Κωνσταντίνος Νικολαΐδης).

Στη μουσική σημαντικό ρόλο έπαιξε η κ. Αρετή Κετιμέ με την ορχήστρα της που πλαισιώθηκε από κόντρα μπάσο, κρουστά, βιολί, ούτι καθώς και οι υπόλοιποι μουσικοί που μας χάρισαν ακούσματα από  ποντιακή λύρα,  ακορντεόν,  τουμπερλέκι,  λαούτο και  κρητική λύρα.

Σημαντική ήταν η συμμετοχή της κ. Ελένης Λιαρετίδου η οποία επιμελήθηκε των κειμένων και της σκηνοθεσίας καθώς και η δραματοποίηση και αφήγηση μελών της θεατρικής ομάδας « Ψυχή θεάτρου τέχνη».

Τα παρασκήνια λειτούργησαν χάρη στη μέγιστη βοήθεια και υποστήριξη που πρόσφερε η Πρότυπη Καλλιτεχνική Ομάδα Χορού «Έκνευσις» του Κωνσταντίνου Νικολαΐδη.

 Υπεύθυνη  ροής ήταν η κ. Αθηνά Σταυρούλη, χάρη στην οποία όλη η παράσταση κύλησε υποδειγματικά.

Την παρουσίαση επιμελήθηκε η κ. Μαχαιρίδου Αναστασία.

Τη σύλληψη της ιδέας αλλά και την επιμέλεια  όλης της παράστασης είχε ο δάσκαλος του τμήματος παραστάσεων και εφηβικού κ. Νικολαΐδης Κωνσταντίνος.

Η Πρόεδρος και το Δ.Σ. του Λυκείου Ελληνίδων παράρτημα Κιλκίς επιθυμεί να ευχαριστήσει θερμά όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και παρακολούθησαν την παράσταση και  όλους τους συντελεστές που εργάστηκαν και συμμετείχαν στην πραγματοποίησή της.

Το Λύκειο Ελληνίδων Αργοστολίου, τους δασκάλους , τους χορευτές, τα παιδιά,  τη σκηνοθέτη, τον ιερομόναχο πατέρα Φιλόθεο για τη συμμετοχή του στην παράσταση, τις κυρίες που είχαν την επίβλεψη των παιδικών ομάδων στα παρασκήνια, την υπεύθυνη ροής, τον υπεύθυνο ηχολήπτη, τον υπεύθυνο φωτισμού, τη θεατρική ομάδα « Ψυχή θεάτρου τέχνη», την Πρότυπη Καλλιτεχνική Ομάδα Χορού «Έκνευσις» του Κωνσταντίνου Νικολαΐδη, την παρουσιάστρια, τους μουσικούς, το Δήμο Κιλκίς και πάνω από όλους τον εμπνευστή και κύριο επιμελητή της κ. Νικολαΐδη Κωνσταντίνο. Επίσης θερμά ευχαριστήρια στο κομμωτήριο «ΧΑΡΗΣ» για την επιμέλεια των χτενισμάτων στην περιοχή της Νάξου, όπως επίσης και την γαλακτοβιομηχανία «ΚΟΥΚΑΚΗΣ» για την προσφορά εδεσμάτων στο γλέντι που ακολούθησε της παράστασης, τον επί σειρά ετών χορευτή και φίλο του Λ.Ε.Κ. κ. Αϊδαρίνη Χρήστο για τις φιάλες κρασιού που μας πρόσφερε.

Ευχαριστούμε τον τοπικό τύπο που είναι πάντα παρών και προβάλει τις προσπάθειές μας, χωρίς τη βοήθεια του οποίου δε θα υπήρχε η ενημέρωση και το επιθυμητό αποτέλεσμα.