Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024, 12:05:36 μμ
Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου 2008 09:23

Εντυπωσιακό ξεκίνημα Θεατρικού Μήνα Μουριών

Κατάμεστη από κόσμο ήταν η αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Μουριών στο ξεκίνημα των παραστάσεων του Θεατρικού Μήνα, που οργανώνει γι’ άλλη μια χρονιά ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σ. Μουριών «Το Μπέλλες». Γι’ αυτό και η πρόεδρος του Συλλόγου, Αναστασία Παπαδοπούλου, μίλησε με τα θερμότερα λόγια για το θεατρόφιλο κοινό του δήμου Μουριών και τη στήριξη που παρέχει στις προσπάθειες του Συλλόγου.


Τις εκδηλώσεις του Θεατρικού Μήνα άνοιξε ο δήμαρχος Μουριών Σάββας Αργυρόπουλος, τονίζοντας πως ο Δήμος είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια των πολιτιστικών συλλόγων και συνεχάρη το Σύλλογο «Μπέλλες» για την οργάνωση του Θεατρικού Μήνα, προτρέποντας τη διοίκησή του να θέσει εκ νέου σε δράση την υπέροχη Θεατρική Ομάδα της, που στο παρελθόν παρουσίασε υπέροχη δουλειά.
Ο Θεατρικός Μήνας ξεκίνησε με την παράσταση «Τσαναβάρ σα λάχανα», του Ποντιακού Συλλόγου Καλλιθέας – Συκεών, σε κείμενα και σκηνοθεσία Ερρικας Νικολαϊδου, μια ποντιακή ηθογραφία που σκόρπισε στην αίθουσα άφθονο γέλιο και χειροκροτήματα.
Οι επόμενες παραστάσεις είναι:
- Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2008
Ενωση Ποντίων Ωραιοκάστρου και Φίλων, “Ο τελευταίον ο χορόν”. Κείμενα: Φίλωνα Κτενίδη, Σκηνοθεσία: Γιάννη Γεωργιάδη, ώρα 7.30 μ.μ. Είσοδος: 5 ευρώ, ελεύθερη για τα παιδιά.
- Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2008
Θεατρική Σκηνή “ΤΕΧΝΗΣ” Κιλκίς, κωμωδία “Ο Επικήδειος” του Ιάκωβου Καμπανέλλη. Σκηνοθεσία: Παύλου Δανελάτου, Ερμηνεία Γιώργος Ποζίδης. Είσοδος: Ελεύθερη. Χορηγοί για την τελευταία παράσταση Δήμος Μουριών-Δήμος Δοϊράνης.