Τρίτη, 16 Ιουλίου 2024, 6:52:46 μμ
Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2007 09:44

Επετειακή Εκδήλωση από το ΣΕΟ Γουμένισσας

Με εξαιρετική επιτυχία διοργανώθηκαν και πραγματοποιήθηκε στη Γουμένισσα το Σάββατο 8.12.2007 από το Τοπικό Τμήμα Ελληνικού Οδηγισμού επετειακή εκδήλωση για τα 75 χρόνια από την ίδρυση του Σώματος αυτού στην Ελλάδα. Το Πνευματικό Κέντρο της κωμόπολης κατάλληλα στολισμένο με πανό, αφίσες, φωτογραφίες από παλιές και πρόσφατες δραστηριότητες του Οδηγισμού στην Πατρίδα μας και στη Γουμένισσα ήταν γεμάτο από άτομα κάθε ηλικίας, παλιούς και νέους Οδηγούς, Αστέρια, Πουλιά  και Στελέχη του Σώματος.

Η εκδήλωση άρχισε με χαιρετισμό της Προέδρου του ΣΕΟ Γουμένισσας Αικατερίνης Αϊδαρίνη και ανάγνωση μηνύματος της Προέδρου της Κεντρικής Διοίκηση Ρίκας Καραγιάννη από την Έφορο του τοπικού τμήματος Δροσούλα Χατζηγεωργίου. Ακολούθησε ομιλία από την Έφορο Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Ειρήνη Παπαγεωργίου με θέμα “Τι είναι ο οδηγισμός”. Η ομιλήτρια αναφέρθηκε στην  ιδρύτρια του Ελληνικού Τμήματος Ειρήν η Καλλιγά, στην εθελοντική προσφορά και στο έργο του ΣΕΟ στην Ελλάδα και σε όλον τον κόσμο. Παράλληλα έγινε προβολή δραστηριοτήτων σε τοπικό και πανελλήνιο επίπεδο μέσα από σχετικά DVD.
Το πρόγραμμα πλαισιώθηκε από θεατρικά δρώμενα, τα οποία παρουσίασαν παιδιά όλων των κλάδων του ΣΕΟ Γουμένισσας ομορφαίνοντας την εκδήλωση και ενθουσιάζοντας το πολυπληθές κοινό. Η προετοιμασία των θεατρικών έγινε από τα στελέχη των ομάδων, την εκδήλωση παρουσίασε η Οδηγός Ζωή Μακρή και για την οργάνωση εργάστηκαν εκτός από όσους προαναφέρθηκαν και όλα τα μέλη του ΤΑ. Αυτά εκτός από την Πρόεδρο και την Έφορο που προαναφέρθηκαν είνα: Αθηνά Στεφανίδου, Δήμητρα Κικίρη, Αθανασία Αϊδαρίνη, Μαρία Γιαμπούρη, Αθανασία Γιάγκου.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο αντιδήμαρχος Ι. Αλίρης, η υπεύθυνη των πολιτιστικών του Δήμου Γουμένισσας Α. Περπερίδου, οι δημοτικοί Σύμβολοι Γ. Τρέγκας, και Ι. Γραμματικός, διευθυντές σχολικών μονάδων και εκπαιδευτικοί, πρόεδροι πολιτιστικών, κοινωνικών και αθλητικών συλλόγων, αντιπροσωπίες των ΣΕΟ Θεσσαλονίκης, Γλυφάδδας και Κιλκίς. Στο τέλος προσφέρθηκαν σε όλους αναμνητικά της εκδήλωσης και ακολούθησε δεξίωση.
Ήταν εκδήλωση άρτια οργανωμένη, με περιεχόμενο, αντάξια της ιστορίας και της εθελοντικςη προσφοράς του ΣΕΟ.