Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021, 12:39:55 πμ
etpa
Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2009 14:13

Επιτυχές το Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου Κύπρου

Συντάκτης:

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός, το Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας άνοιξε, στις 22 Οκτωβρίου, τις πύλες του και στην Κύπρο με διοργανωτή τον Δήμο Λατσιών. Πρόκειται για το αποτέλεσμα μιας ουσιαστικής συνεργασίας μεταξύ των δύο αδελφοποιημένων Δήμων, Κιλκίς και Λατσιών, που αγκάλιασαν θερμά όλοι οι Κύπριοι, πλέον, και το στηρίζουν με ιδιαίτερη αγάπη.
Το φετινό Φεστιβάλ της Κύπρου είναι βέβαια διαφορετικό από τα δύο προηγούμενα αφού λείπει ένας άνθρωπος που εργάστηκε σκληρά για να καθιερωθεί ως θεσμός. Πρόκειται γι’ αυτόν που πίστεψε πρώτος στο συγκεκριμένο είδος τέχνης και που το όνομα του έχει συνδεθεί με το Φεστιβάλ. Ο λόγος, για τον γραμματέα του Δήμου Λατσιών Σωτήρη Μέσσιο, που δεν βρίσκεται πλέον ανάμεσα μας.
Μετά από μια φαντασμαγορική έναρξη, εκατοντάδες παιδιά απόλαυσαν την εξαιρετική παράσταση (μουσικό τσίρκο-θέατρο) «Αμαρκόντο». Την έναρξη του Φεστιβάλ κήρυξε ο υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου, ενώ με θερμά λόγια χαιρέτησε ο δήμαρχος Λατσιών, Παναγιώτης Κυπριανού, ο οποίος εξήρε την προσφορά και την υποστήριξη του Δημάρχου Κιλκίς Δ. Τερζίδη στα θέματα του Πολιτισμού, βραβεύοντάς τον. Την αναμνηστική πλακέτα παρέλαβε εκ μέρους του Δημάρχου ο πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Νέας Γενιάς και Αθλητισμού Χρ. Σπίγκος, ο οποίος στο σύντομο χαιρετισμό του είπε:
«Για μας είναι μεγάλη η χαρά και η ευτυχία γιατί το Φεστιβάλ της Κύπρου έχει κλείσει τα τρία του χρόνια και αρχίζει να μεγαλώνει. Δώσαμε εξετάσεις μ’ έναν δύσκολο κριτή και τις περάσαμε. Αυτός ο κριτής ήταν ο Σωτήρης Μέσσιος, τον οποίο θυμόμαστε και θα τον τιμούμε για πάντα». Κι ο κ. Σπίγκος πρόσθεσε: «Με το Φεστιβάλ της Κύπρου δώσαμε ένα νέο περιεχόμενο στην αδελφοποίηση των δύο δήμων μας και συναντηθήκαμε στους δρόμους του Πολιτισμού. Τα αποτελέσματα της συνεργασίας μας τα απολαμβάνουμε όλοι μας».
Το Φεστιβάλ θα διαρκέσει ως τις 2 Νοεμβρίου, ενώ πέραν των παραστάσεων περιλαμβάνει σεμινάρια και εργαστήρια. Όπως εκτιμάται, τις παραστάσεις του Φεστιβάλ, που διοργανώνεται υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και Παιδείας, πρόκειται να παρακολουθήσουν φέτος πάνω από 10.000 παιδιά. Στο εκθεσιακό χώρο του Δημοτικού Θεάτρου Λατσιών λειτουργεί και η έκθεση Κούκλας του Δήμου Κιλκίς.