Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021, 4:29:37 μμ
etpa
Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2009 13:29

Επιτυχής η 5η Χορωδιακή Συνάντηση Πολυπέτρου

Συντάκτης:

Την Κυριακή 21 Ιουνίου 2009 πραγματοποιήθηκε στο Πολύπετρο για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά η Χορωδιακή Συνάντηση που καθιέρωσε ο δραστήριος τοπικός πολιτιστικός σύλλογος υπό την αιγίδα της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αθλητισμού και Πολιτισμού (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.Π) του δήμου Ευρωπού.

Στη συνάντηση συμμετείχαν πέντε αξιόλογες χορωδίες οι οποίες ερμήνευσαν πλούσιο μουσικό ρεπερτόριο με παραδοσιακά, έντεχνα και βυζαντινά τραγούδια, ενθουσιάζοντας το κοινό και ταξιδεύοντας το για ένα δίωρο στο μαγευτικό κόσμο της μουσικής. 
Οι χορωδίες που έλαβαν μέρος ήταν:
Η χορωδία του πολιτιστικού συλλόγου Αγίου Πέτρου του δήμου Ευρωπού, η χορωδία του πολιτιστικού συλλόγου Κομποτίου Άρτας με την επωνυμία «Νικόλαος Σκουφάς», η χορωδία του πολιτιστικού συλλόγου Πανοράματος Θεσσαλονίκης, η παιδική χορωδία του Ιδρύματος Κων/νου Κατσάρη Ιωαννίνων και η οικοδεσπότρια χορωδία του πολιτιστικού συλλόγου Πολυπέτρου.
Η φετινή χορωδιακή συνάντηση προγραμματίστηκε να γίνει την ίδια μέρα με την παγκόσμια ημέρα μουσικής που λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο την 21 Ιουνίου, συμμετέχοντας και συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό σε αυτή τη μεγάλη γιορτή της μουσικής.
Για άλλη μια χρονιά όμως ο καιρός άλλαξε τα σχέδια των διοργανωτών. Έτσι, ενώ η εκδήλωση είχε προγραμματιστεί να γίνει στο πάρκο του λαογραφικού μουσείου του χωριού, όπως συνηθίζεται, ώστε να μπορεί να την παρακολουθήσει περισσότερος κόσμος, μια νεροποντή, που διήρκησε λίγα λεπτά, λίγο πριν την έναρξη της εκδήλωσης ματαίωσε τα αρχικά σχέδια. Οι διοργανωτές αναγκάστηκαν να πραγματοποιήσουν τη συνάντηση των χορωδιών στη νέα αίθουσα που κατασκευάστηκε από το δήμο Ευρωπού και παραδόθηκε στο σύλλογο για τις  ανάγκες του.
Το πρόγραμμα παρουσίασε η πρόεδρος του συλλόγου και υπεύθυνη της χορωδίας κ. Αλέκα Ζαμουρίδου.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο ιερέας κ. Ακίνδυνος Μπεκτασιάδης, ο αντινομάρχης Κιλκίς κ. Αμανατίδης Αναστάσιος, ο δήμαρχος Ευρωπού κ. Ευθύμιος Κουρτζανίδης, η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ευρωπού κ. Σοφία Κεχαγιά ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Ευρωπού κ. Γεώργιος Γίτσος, ο πρόεδρος Πολυπέτρου κ. Γεώργιος Πιπιλακίδης και ο πρόεδρος του ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π του δήμου Ευρωπού κ. Σταφύλης Κωνσταντίνου.
Στο σύντομο χαιρετισμό τους οι επίσημοι προσκεκλημένοι συνεχάρησαν τους διοργανωτές και τους ενθάρρυναν να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο την αξιέπαινη προσπάθειά τους.
Μετά το πέρας της εκδήλωσης ο σύλλογος δεξιώθηκε τις χορωδίες.

Του
Πολυκράτη Παντσίδη