Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2024, 5:03:24 πμ
Τετάρτη, 09 Δεκεμβρίου 2009 11:59

Φως Χριστουγέννων στην όμορφη Γουμένισσα

Ο Δήμαρχος Γουμένισσας Στυλιανός Παπαπαναγιώτου άναψε, σε εορταστική εκδήλωση, το Χριστουγεννιάτικο δέντρο και έδωσε το έναυσμα για τις εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Γουμένισσας για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Στην πλημμυρισμένη από φως και χρώματα πλατεία Θ. Ζελένκου, βρέθηκαν δεκάδες παιδιά και πλήθος κόσμου που παρακολούθησαν την έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων και τη ρίψη πυροτεχνημάτων. Η νύχτα έγινε μέρα από τα πολλά βεγγαλικά, ενώ Άη Βασίληδες είχαν σκορπιστοί σε όλη την πλατεία παίζοντας χαρούμενα με τα παιδιά. Ξωτικά και μάγοι παρέσυραν τα παιδικά ζωγραφισμένα πρόσωπα σε ένα πολύωρο παιχνίδι.
Στα παιδιά προσφέρθηκαν Αγιοβασιλιάτικοι σκούφοι, μεταλλικά τρίγωνα Χριστουγέννων και πακέτα με σχολικό υλικό. Στον κόσμο προσφέρθηκαν άφθονα γιορτινά γλυκίσματα, ροφήματα ζεστά και κονιάκ. Μάγεψε η χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου των Παιόνων που τραγούδησε Χριστουγεννιάτικα τραγούδια.
Μιλώντας στην εκδήλωση ο Δήμαρχος Γουμένισσας, τόνισε: «Κυρίες και κύριοι, εδώ από τη Γουμένισσα, στέλνουμε σήμερα με το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δένδρου, το μήνυμα για μια Γουμένισσα ελπίδας, με αρχές και αξίες. Με αλληλεγγύη και ανθρωπιά. Με ανθρώπινη ζεστασιά, για όλους τους ανθρώπους και κυρίως για τους συμπολίτες μας που δοκιμάζονται.
Οι φετινές γιορτές γίνονται σε μια οικονομική περίοδο στενότητας, που οι περισσότεροι τα βγάζουν πέρα δύσκολα. Το γνωρίζουμε αυτό και προχωρήσαμε με μέτρο και με σεβασμό σε κάθε ευρώ του δημότη. Χωρίς σπατάλες ετοιμάσαμε τη "Γιορτή των Αγγέλων". Γιατί η Γουμένισσα είναι σημαντική και με παρελθόν. Εμείς σήμερα προσπαθούμε με το ξεκίνημα των γιορτών να δώσουμε έναν χαρούμενο τόνο, στην αγορά και στην πόλη. Να φέρουμε το χαμόγελο στα πρόσωπα των ανθρώπων και κυρίως των παιδιών. Χριστούγεννα στη Γουμένισσα. Γιατί πάνω απ’ όλα οι μέρες των γιορτών μας γυρίζουν πίσω στα παιδικά μας χρόνια. Μας κάνουν όλες και όλους να αισθανόμαστε λίγο παιδιά και να ξεκλέψουμε κάτι από τη μαγεία των Χριστουγέννων.
Η αντιδήμαρχος πολιτισμού Μαρία Παλάνη σε δήλωσή της ευχαρίστησε τους συλλόγους που βοήθησαν πρόθυμα να πραγματοποιηθεί μια τόσο μεγάλη και σημαντική εκδήλωση για τα παιδιά, το ανθοπωλείο "IRIS" και την κα Γεωργία Αλεξανδρή για τη διακόσμηση της πλατείας και όλους τους δημότες για τη πολυπληθή συμμετοχή τους.