Σάββατο, 18 Μαΐου 2024, 8:16:25 μμ
Τετάρτη, 20 Μαϊος 2009 07:59

Γιόρτασε η Γρίβα

Πανηγύριζε η πανέμορφη Γρίβα του Πάικου και οι εκατοντάδες κάτοικοι και επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν στην πλατεία του χωριού, τις χορευτικές φιγούρες δεκάδων παραδοσιακών χορευτών. Μέσα σ’ αυτήν τη γιορτινή ατμόσφαιρα, πραγματοποιήθηκαν με λαμπρότητα και τα εγκαίνια της Στέγης του Συλλόγου Γυναικών Γρίβας, χοροστατούντος του ιερέα του χωριού παπαΓιάννη Τάνκου.


Σε αναφορά του Χρήστου Κόιου, στην ενδιαφέρουσα ιστοσελίδα http://griva-kilkis.blogspot.com, για τις εκδηλώσεις, επισημαίνεται πως «προβλήθηκε το «Μουσείο» του συλλόγου, όπου εκτέθηκαν πολλά αντικείμενα σχετικά με την μακρόχρονη ιστορία και παράδοση του χωριού. Πρωτοτυπία υπήρξε το μοίρασμα φυλλαδίων από τις Γυναίκες του Συλλόγου με θέμα το «Γάμο», δείχνοντας με αυτό τον τρόπο την άρρηκτη σχέση Γριβιωτών με την Οικογένεια. Το Νυφικό της Δεκαετίας του ΄40 τράβηξε τα βλέμματα όλων και συγκίνησε. Η μαγειρική τέχνη είχε και αυτή την τιμητική της, με πλήθος τοπικών εδεσμάτων, που έκαναν τους παρευρισκόμενους να θαυμάσουν την κουζίνα του Χωριού και να εκθειάσουν την τέχνη και την ικανότητα των Γυναικών.
Η Πρόεδρος του Συλλόγου, Δήμητρα Κικίρη καλωσόρισε τον Δήμαρχο Γουμένισσας Στυλιανό Παπαπαναγιώτου και την Αντιδήμαρχο πολιτιστικών Μαρία Παλάνη στις εκδηλώσεις καθώς και όλους τους Φίλους της Γρίβας, με σύντομη ομιλία.
Με τους παραδοσιακούς ήχους της ορχήστρας των Χάλκινων της Γουμένισσας, του Αργύρη Μάντσιου, η Χορευτική Ομάδα Δυτικής Θεσ/νίκης το «ΣΕΡΓΙΑΝΙ», το Χορευτικό Συγκρότημα Πέλλας, το Χορευτικό της Κάρπης, το Χορευτικό του Άσπρου και το «Παιδικό χορευτικό τμήμα της Γρίβας», χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς, με βραβεία τη διατήρηση των παραδόσεων, την αγάπη του κόσμου και μία ανθοδέσμη».